Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ørdøg, Shapat Terror, Slowmesh, Oltári Fiúk koncertek pénteken a Dürer kertben

Bár a zenekar neve viszonylag sokszor bukkan fel mostanában, a Superbutt és Wackor tagjaiból alakult Ørdøgnek most pénteken, október 13-án a Dürer Kertben még mindig csak a harmadik olyan koncertje következik, ahol teljes programmal, nem előzenekarként vagy fesztiválon lépnek fel. Az esemény a tavasszal megjelent, és több rockzenei magazin szerint is az idei év egyik legjobb hazai albumának számító Sötétanyag második lemezbemutatójának is tekinthető, annál is inkább, mert első alkalommal, márciusban nem mindenki fért be Dürer teltházas Room041-ébe. Most viszont a nagyteremben lép színpadra a zenekar, így nem csak a fény és a hang lesz nagyobb, de jegy is van bőven, senki nem marad kint, aki kíváncsi rájuk, vagy a másik három kiváló produkcióra.

 

 

A nyitózenekar az egykori és jelenlegi Black-Out-, Stiff Bastard- és Uzipov-tagokkal felálló Oltári Fiúk, akinek bemutatkozó anyagáról a Grungery.hu azt írja: „a Puding, az idei év legjobb EP-je, régen lelkesedtem ennyire hazai anyaggal kapcsolatban”.

 

 

Utánuk következik a Shapat Terror, az ő 2016-os második lemezéről meg a Shockmagazin mondja, hogy „az Újratervezés bizony az elmúlt év legjobbja itthonról, olyan stílusban, amit sokan játszanak ugyan, ám úgy, ahogy Sohiék, kábé senki.”

 

 

Az estét az Ørdøg koncertje után az a Slowmesh zárja, akiknek áprilisban kijött Something New című debütáló lemezéről szintén nagyon jókat ír a szakma. Az angol nyelvű anyag külföldön is 9-10 pontos kritikákat kap, itthonról pedig idézzük megint a Shockmagazint: „a stoneres-grunge-os-modern metalos album a szokásos autós ’na jó, hallgassunk bele’ kötelező körből az elmúlt időszak egyik legnagyobb kedvencévé nőtte ki magát. (…) Kurva jó, fogós nótákat raktak össze a srácok.”

 

 

Elvileg minden adott tehát hozzá, hogy hibátlan mulatságnak nézzünk elébe, és reméljük, a gyakorlatban is így lesz. Találkozzunk a Dürerben péntek este!

Facebook-esemény itt!