Bejelentkezés

x
Search & Filters

Őrület és abszoltút teltház a Paddy And The Rats, a Fish! és az AWS közös koncertjén! (beszámoló)



Három fantasztikus zenekart hozott el Pécsre a Suzuki viaDAL. Október 18.-án este kilenc órai kezdéssel fellépett az AWS, a Fish! és végül, de nem utolsó sorban a Paddy and the Rats zenekar. Hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt, hiszen egy héttel a koncert időpontja előtt már nem lehetett jegyet váltani, így a koncert eseményénél, és a helyszínen is felháborodás tört ki. Mindenki igyekezett valamilyen úton-módón jegyet szerezni magának, de már így is teltház volt.

Mikor háromnegyed nyolckor a Pécsi Est Caféhoz értem, már kígyózó sor állt a kapunyitásra várva. A jelenlévők közel negyedének ekkor még nem volt jegye, később pedig a jegypénztárnál elkeseredve vették tudomásul, hogy tényleg nem tudnak már jegyet venni. Abszolút teltház.

Az estét az AWS zenekar kezdte, ám itt még nem volt tele a nézőtér, de a hangulat és a hangerő már itt is a plafonon volt. A srácok ezt írták a hétvégéről: „Kegggggyetlen volt hétvége!!!!

Veszprém és Pécs, hatalmas nagy KÖSZI nektek! Köszönjük továbbá az I Love Suzukinak, akik biztosították, hogy létrejöjjenek ezek a király hepöningek, köszi a Paddy And The Rats és a Fish! legénységének, akik személyében ragyogó mulató pajtásokra leltünk (Krisztián azóta le sem veszi az AWS-es pulcsit), kedvenc szavunk a köszi, úgyhogy köszi, köszi, köszi és köszi!

Utánuk következett a Fish! zenekar, és amit ők művelnek, arra nincsenek szavak! A közönség teljes őrületben ugrál, üvölt, és táncol. A hátsó részen állók körbe-körbe futnak a keverőpult körül, aztán Krisztián egyetlen szavára mindenki leguggol, hogy aztán onnan ugorjanak föl, és tomboljanak tovább. Hibátlan szövegtudás az első pár sorban, hátrébb pedig eszeveszett pogó. Egy kis AC/DC-vel egybekötött You vs. Me is belefér a tizennégy számos repertoárba, ahonnan nem hiányozhatnak az elmúlt 15 év legnagyobb dalai sem. Keep your secret, Gyere ki a rétre, Konzervzene, Magasan száll, és sorolhatnám még, de így is túl Sok a szó. Nem tudom, a srácok mit művelnek a pécsi közönséggel, de egyszerűen mindenki oda van értük! Talán Krisztián zseniális hangjában van valami, amitől ennyire imádják a zenekart? Ki tudja! De az mégiscsak lényeges, hogy Fish! felirat  mindenhol ott van: pólókon, sapkákon, kabátokon, férfi felsőtesteken és női mellkasokon is. Őrület, ami itt történik!

 

 

  

Persze a Paddy and the Rats rajongóit sem kell félteni! Igaz, ők nem alkoholos filccel írják magukra -, vagy épp egymásra- az imádott zenekar nevét, viszont voltak, akik olyannyira rákészültek a koncertre, hogy tetőtől talpig kalózjelmezben jelentek meg. És ha azt hinnénk, hogy nincs már feljebb, akkor nagyon tévedünk! Az est tetőpontján színpadra lépett a Paddy and the Rats zenekar. Több száz ember zsúfolódott össze, hogy hallhassa őket. A kedves kalóz pár úgy jellemezése szerint: „Ők a legjobb ír kocsmazenét játszó banda!” Hőség, oxigénhiány, egymásnak lökődő emberek sokasága tombolt a küzdőtéren. Igaz, én kiszorultam a színpad oldalához, de ezt a koncert közepe felé már egy cseppet sem bántam, hisz a tömegben levők szinte küzdelmet vívtak minden talpalatnyi helyért. A hangszerelésen, a harmonika, és a hegedű kifejezetten hangsúlyos szerepén kívül még az énekes elképesztően jó hangszíne is magával ragadott. Eredetileg 15 számot játszottak volna, de a csúszás miatt nem fért bele az összes az időbe. Természetesen a közönség egyből kinyilvánította nem tetszését, úgyhogy utolsó szám gyanánt még belecsaptak a Freedom-ba. Egy ismerősöm az első sorban, teljes extázisban élte meg a koncertet: „Elképesztő! Csodálatos! Folyamatos küzdelmet kellett vívnom minden talpalatnyi helyért. Hol Paddy énekelt az arcunkba, és tolta elénk a mikrofont, hogy énekeljünk, hol meg a Bernie jött egészen elénk és játszott elvetemült fejeket vágva. Egy olyan élmény, amiben máshol nem lehet része az embernek!„

 

 

 

Hetesi Julcsi

 

Címkék: 
fish!
Paddy And The Rats
AWS