Bejelentkezés

x
Search & Filters

Összeszedték a Rammstein legrosszabb dalait

Tíz év várakozás után, május 17-én végre megjelenik a Rammstein új albuma, amiben az eddig közzétett dalok alapján nem fognak csalódni a rajongók., ráadásul, bár magyar koncert nem lesz, a környéken azért elcsíphetjük a csapatot:  2019. július 17-én Prága, augusztus 22-én és 23-án pedig Bécs fog Tilléktől zengeni (az utazáshoz klikk ide!)! Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy még a német banda is hibázott párszor a fennállása során, a Louder pedig most a szerintük legrosszabb tíz Rammstein számot gyűjtötte össze.
 
10. Heirate Mich (1995): a Rammstein első albuma, a Herzeleid még részben azért az útkeresésről szólt a zenekar számára. Voltak ugyan jó dalok a lemezen, de kevésbé sikerült nóták is jutottak rá, a Heirate Mich pedig egyértelműen utóbbiak közé tartozik az Iron Maiden gyenge utánérzetét keltő ritmusszekciójával.
 
 
 
09. Stein um Stein (2004): ebben a dalban a csapat énekese, Till Lindemann a leggyengébb láncszem, akinek talán ráléphettek a lábára vagy egy elveszített fogadás miatt úgy kellett üvöltenie a második verzénél, mint egy fába szorult féregnek, ami sokkal inkább nevetségesnek hatott, mintsem keménynek.
 
 
 
08. Der Meister (1995): egy újabb dal az első albumról, ami ugyan összességében nem annyira rossz, de a hangszerelés miatt mégsem szól igazán jól, főleg ami a nóta középső részét illeti.
 
 
 
07. Feuer und Wasser (2005): a Feuer und Wasser annak a tipikus példája, amikor egy dal jól indul, de aztán egyre rosszabb lesz. Az első két perc még telljesen rendben van, a nóta további része viszont talán már nem kellett volna.
 
 
 
06. Seemann (1995): a Seeman egyértelműen azt bizonyítja, hogy a zenekar még csak kísérletezett a debütáló albumán. Lindemann lágyabb fekvésű éneke és a zord gitárhangzás ebben az esetben nem sült el a legjobban.
 
 
 
05. Mehr (2009): a Mehr igazán gyenge pontja a csordavokál, de az sem segít rajta, hogy Richard Z. Kruspe és Paul Landers egymilliószor játsszák el szinte ugyanazt a riffet.
 
 
 
04. Hilf Mir (2005): a Hilf Mir-rel bizonyára az lehetett a zenekar célja, hogy egy újabb olyan lassú mesterművet alkossanak, mint amilyen a Reise, Reise volt, ezúttal azonban nem jártak sikerrel, a dal ugyanis egyszerűen unalomba fullad, igaz, a közepén hallható zongorás rész azért ment rajta valamennyit.
 
 
 
03. Ein Lied (2005): az Ein Lied egy szép, szomorú ballada lehetett volna - és a Rammstein többször is bizonyította, hogy tud ilyeneket írni - azonban mégsem sikerült túl emlékezetesre és hatásosra.
 
 
 
02. Alter Mann (1998): kétség sem férhet hozzá, hogy a Sehnsucht album a Rammstein egyik remekműve, ugyanakkor ha a rajongóktól megkérdeznék, hogy melyik számot hagynák le róla, a többség valószínűleg az Alter Mann-t mondaná. A billentyűs, Flake sokkal jobban megteremtette a hasonló hangulatot a Spiel Mit Mir-ben és az Eifersucht-ban és Lindemann éneke sem elég átütő ahhoz, hogy kiemelje a dalt a középszerűségből.
 
 
 
01. Te Quiero Puta! (2005): a zenekar a spanyol rajongóknak szeretett volna kedvezni ezzel a dallal, de könnyen lehet, hogy még ők sem örültek neki igazán. Míg a Pussy és az Amerika ironikus hangvételű, a Te Quiero Puta! inkább simán csak ostoba ás az sem segít rajta, hogy a banda megpróbálta ötrvözni a mariachi-t a metallal.