Bejelentkezés

x
Search & Filters

Összetörte a női szíveket a szamurájgitáros a Barba Negrában: Miyavi koncertbeszámoló



Miyavi - 2019. október 21. Budapest, Barba Negra Music Club 
 
Ismét nálunk járt a japán „Szamurájgitáros”, Miyavik, aki most a Barba Negra színpadán mutatta meg közönségének egyedülálló gitáros technikáját, és mindenben lehengerlő előadásmódját.
 
Évek óta, ha bármikor találkoztam valahol a zenéjével, mindig behúzott, simán megettem. Kíváncsi voltam nagyon, hogy mit tud élőben a produkció, hogyan is lehet ezt a zenei turmixot a közönségnek előadni. 
 
Az már az első sikolyokból kiderült, hogy itt a női szakasz van jelentős számban, nekik szól a muzsika. Az 500-600 fős közönséget nagyon jól szórakoztatta a Művész Úr. Egyszerű a színpadkép: ledfal előtt jobb oldalon egy Dj, balfelől pedig régi kísérő zenésztársa, a dobos Bobo, Miyavi pedig előttük melózik. Iszonyat energiákkal dolgozik az előadásban. Felszántja a színpadot, néhány dobogó elöl, felugrik, gitárszólózik, csak hogy jobban lássa mindenki a produkcióját, minden rezdülését. Hatalmas egóval bír főhősünk. A megjelenése fehér öltöny, kezében a fehér telecasterével, elegánsan, női szíveket összetörve.
 
 
Egymás után sorakoznak a nóták, néhol Muse érzésem van. Trendi a produkció, és nagyon össze van pattintva. Az ember törekszik az egyedi előadásra, mind a zene, mind a gitártecnika, mind pedig a hangzása területén. Mintha testrésze lenne a hangszer, úgy közvetíti felénk a zenei impulzusait. Csak halkan jegyzem meg, ha bluesosabbra vette a figurát, nagyon jól állt a kezében a gitár akkor is, gondolom néhány zenész kollégát már a sírba tett ezzel a rendkívül dinamikus, és érzelemdús gitározással. Ő nem csak eljátssza a „Gitárhős” szerepét, valóban megéli azt. Bármilyen műfajt tolhatna, biztosan népszerű lenne. Neki most ez a közönség a fontos. 
 
 
Atom gépzenei aljra, egy bikaerős dobossal megerősítve nyomták a showt. Ha egy szál akusztikus gitár került a kezébe, akkor is fogva tartotta a közönség figyelmét, nagyon erős karizmával bír az ember. Rengeteget meló van részéről az előadásban. Simán magyarul konferált és beszélt a közönséghez, még ha olvasta is a táblájáról, azonnal még jobban magához láncolta a női rajongóit. Kisebbik lányának ezen a napon volt a szülinapja, egy nótában előkerült néhány száz holdacska- csillagocska, nagyon meghatotta a közönség Miyavit. Az látszik egyébként rajta, hogy igen érzelemdús, és nemcsak a zenében. Szívén viseli a világ sorsát. A zenéje a közvetítő közeg, hogy jobbá tegye mindenki sorsát. Nagyon szerethető az ember, minden megmozdulásával együtt.
 
Kiválóan kommunikált végig a közönséggel, nem lehet nem figyelni rá. Ha ő egy nóta végén, mint egy marionett baba rogyott össze, vagy ha jobb kezével elkapta a levegőben felé áradó szeretetet, és öklét a magasba emelte, abban is energia volt, nem kevés. Valahol itt lehet a varázsa, és tud valóban műfajokat összekötni a magával ragadó előadásmódjával.
 
 
Gyorsan elszaladt a másfél óra, és nagyon jól szórakoztunk „Miyavi Művész Úr” zenés performancán. Tetszett, meg fogom nézni máskor is. Gondolom egyre többen kíváncsiak előadásaira. Nyitott a mozi felé is, így még többen ismerik meg a nevét, s ha valaki veszi a fáradtságot, hogy a név mögé nézzen, egy szuperül összerakott embert talál.
 
Ő is szeretet itt lenni, néhány napot eltöltött nálunk, klipet is forgattak a langymeleg őszi Budapesten, tehát remélhetőleg mi láthatjuk majd az ő szemszögéből is fővárosunkat.
 
 
Rici
 
Fotók: Photoinvisible