Bejelentkezés

x
Search & Filters

Öt metalos Britney Spears feldolgozásBritney Spears mostanában szomorú okból került a figyelem középpontjába: 13 év után próbál kitörni abból a gyámsági intézkedésből, amelynek keretében gyakorlatilag mindenben az apja dönt helyette, ezért jó ideje már fellépéseket sem vállal, mert úgy érzi, nem lehetne önmaga. Az énekesnő mindig is népszerű volt a metalos közösségben: több zenekar is feldolgozta a dalait, a Metal Injection pedig most a szerintük öt legjobbat gyűjtötte össze.
 
- Children Of Bodom - Oops…! I Did It Again: az év első napjaiban érkezett a szomorú hír, hogy mindössze 41 évesen elhunyt a banda frontembere, Alexi Laiho, aki gitárosként is sokakra volt nagy hatással. Alexi sokféle zenét hallgatott és nem vette magát véresen komolyan, így simán belefért számára, hogy feldolgozzon egy Bon Jovi vagy éppen egy Britney Spears dalt. Utóbbi az Oops…! I Did It Again volt, amely a 2005-ös Are You Dead Yet? japán kiadásán szerepelt bónuszként, de időnként koncerteken is elhangzott.
 
 
 
- TrollfesT - Toxic: a TrollfesT egy őrült folk metal banda Norvégiából, amelynek tagjai arról híresek, hogy gyakran bikiniben, köpenyben vagy éppen hercegnős ruhában lépnek színpadra, de az is megesett már, hogy az utánuk következő Ensiferum koncertje alatt a színpad szélén piknikeztek, sőt, még saját márkás óvszert is árulnak. Ezek után nem meglepő, hogy a Toxic feldolgozása sem lett hétköznapi, ráadásul egy alkalommal a Satyr és az Abbath tagjaival kiegészülve adták elő élőben.
 
 
 
- Black Ingvars - Hit Me Baby One More Time: a Black Ingvars dancemetalként aposztrofálja a saját stílusát és egészen elképesztő feldolgozásokat készítettek az évek során: a Holy Diver című klasszikust például az 1975-ös Harisnyás Pippi film egyik betétdalának dallamával gyúrták össze. A Hit Me Baby One More Time a 2000-es Superhits albumon szerepelt, és 80-as évekbeli goth rockos stílusjegyekkel gazdagodott.
 
 
 
- Ten Masked Men - …Baby One More Time / Gorath - Toxic: a Ten Masked Men egy belga black metal banda volt, a Gorath pedig egy popdalok feldolgozására "szakosodott" brit death metal zenekar. A két csapatban közös, hogy mindketten teljesen a saját stílusukra formálták Britney dalait.
 
 
 
- Machinae Supremacy - Gimme More: a svéd Machinae Supremacy a metal mellett bőven vannak elektronikus megoldásuk is, a Gimme More feldolgozása pedig tökéletes ismerkedési pont a bandával, ugyanis kiderül belőle, hogy milyen is a metal és a rave ötvözete.