Bejelentkezés

x
Search & Filters

Öt zenekar, amely rekordmennyiségű zenészt "fogyasztott el"



Egy több évtizeden át létező zenekar esetén szinte elkerülhetetlen, hogy idővel tagcserék történjenek különböző okokból, de azért általában így is egy viszonylag alacsony számról beszélünk. A most következő bandákban azonban az a közös, hogy mindegyikben legalább ötvenen megfordult, sőt, a "győztes" csapat nem kevesebb, mint 133 tagnál jár!
 
5. Whitesnake - 64 tag: a Whitesnake mindig is elsősorban David Coverdale zenekara volt, aki a Deep Purple-ből való kiválása után hívta életre a bandát. Eleinte két korábbi zenésztársa, Jon Lord és Ian Paice is felsorakozott mellé, a későbbiekben pedig olyan nevek fordultak meg a csapatban, mint Cozy Powell, Steve Vai, Vivian Campbell, Adrian Vandenberg és Doug Aldrich.
 
 
 
4. Canned Heat - 52 tag: a Canned Heat legnagyobb slágerei még a 60-as években születtek: az On The Road Again, a Going Up the Country vagy éppen a Let’s Work Together bizonyára még ma is sokaknak ismerősen cseng. A bandát Alan Wilson és Bob Hite alapította, akik sajnos már nincsenek köztünk, de a Canned Heat jelenlegi felállásában így is találunk egy eredeti tagot a dobos-énekes Adolfo "Fito" de la Parra személyében, aki 1967 óta játszik az együttesben.
 
 
 
3. Iron Butterfly - 64 tag: az Iron Butterfly kapcsán a többségnek minden bizonnyal 1968-as sikerdaluk, az In-A-Gadda-Da-Vida jut eszébe, amelynek népszerűségét azóta sem sikerült megközelíteniük. A csapat jelenleg hat tagból áll, de az elmúlt 52 évben összesen 64-en fordultak meg az Iron Butterfly-ban.
 
 
 
2. Santana - 68 tag: a zenekart Carlos Santana alapította 1966-ban és azóta is ő tekinthető az egyetlen biztos pontnak. A latinos rockzene legendája közel 70 zenésszel stúdiózott és turnézott együtt az évek során, 1969-es Woodstock-i fellépésük a mai napig legendásnak számít.
 
 
 
1. Blood, Sweat & Tears - 133 tag: a Blood, Sweat & Tears alapból is nagyobb létszámmal kezdett a legtöbb pályatársánál: a bandában eredetileg nyolcan játszottak: Al Kooper, Randy Brecker, Jerry Weiss, Fred Lipsius, Dick Halligan, Steve Katz, Jim Fielder és Bobby Colomby. Az elmúlt több mint 50 évben összesen 133-an fordultak meg a zenekarban, amelynek már évtizedek óta nem tagja senki az alapítók közül.