Bejelentkezés

x
Search & Filters

P. Mobil - 66 éves Schuster Lóránt. Boldog születésnapot!



Ma ünnepli 66. születésnapját Schuster Lóránt, a P. Mobil együttes vezetője. 1949. május 20-án született Budapesten Schuster János és Virágh Katalin gyermekeként. Magyar-angol szakon érettségizett a Corvin Mátyás Gimnáziumban.

A kecskeméti repülőtéren volt őrkatona, innen hat hónap elteltével leszerelték. Az akkori vezetés tíz éven át nem engedélyezte, hogy együttesének, a Gesarolnak, majd a P. Mobilnak lemeze jelenjen meg. Zenekarvezetőként sajátos felállást valósított meg: nem játszik hangszeren és nem énekel szólót, hanem a színpadon showmanként (konferálás, tapsgép, valamint az általa „vizuális karó” néven emlegetett látványelemek) a közönséget hozza hangulatba. Emellett intézi az együttes ügyeit és a dalszövegek többségét is ő írja.

 

Bő egy éve tudjuk, hogy Lóri súlyos beteg, és csak nagyritkán állt színpadra hőn imádott zenekarával, a P. Mobillal. A bulvár pedig igyekezett hetet-havat összekombinálni, de egy korábbi nyilatkozatában őszintén mesélt betegségéről. A cikket itt elolvashatjátok.

 



Súlyos betegsége segített neki, hogy rendezze kapcsolatát lányával, Katinkával:

 

"Nem vagyok érzelgős, de vannak érzéseim, és amikor 19 év után Katinka felhívott, csak arra tudtam gondolni, ennek az átkozott betegségnek örömteli a hozadéka... a báránykám visszatalált" – foglalta össze az énekes, aki egy éve harcol a vastagbélrákkal, és állapotát súlyosbították a máján felfedezett daganatos elváltozások. Időközben két életmentő műtéten esett át, májának felét pedig leválasztották. Erről bővebben itt olvashattok.

 

További hasznos információkat a P. Mobilról a zenekar Facebook oldalán találhattok.

 

Boldog Születésnapot, és kitartást! :)

 

 

Fotók: Csanádi Márton, K. Attila