Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Pantera adta az ötletet a húsz éve megjelent Slayer album címéhezA sors úgy hozta, hogy a Slayer 'God Hates Us All' című albuma éppen az Amerikát ért terrortámadás napján, 2001. szeptember 11-én jelent meg, és már csak emiatt is hamar a figyelem középpontjába került. Sok rajongó szerint ez a banda utolsó igazán jó lemeze, ami olyan daloknak köszönhető, mint a Disciple és a Bloodline, amelyek az évek során igazi klasszikusokká váltak. Kerry King szerint az album címe - amelynek jelentése "Isten mindannyiunkat gyűlöl" - sokféleképpen értelmezhető, ráadásul a gitáros azt is elárulta, hogy a Pantera tagjai adták hozzá az ötletet.
 
"Ez egy egyszerű, mégis ütős cím, amely tökéletesen illik egy Slayer albumhoz. Nekem az egyik kedvencem a Reign In Blood és a South Of Heaven mellett. Azért szeretem, mert mindenkinek mást jelent. Valaki talán az elhunyt édesanyjára gondol, míg más mondjuk egy karambolra. Számtalan helyzetben, akár teljesen hétköznapi szituációkban is érezhetjük úgy, hogy Isten aznap kibaszottul gyűlöl minket.
 
Eleinte nem találtuk a megfelelő címet, de a Disciple akkor már megvolt, és abban sokszor elhangzik a 'God hates us all' sor. A Pantera tagjai régóta jó barátaim voltak, már a közös turnénk előtt is, és mindig elmentem a koncertjükre, ha a közelben játszottak. Éppen akkor stúdióztunk, amikor a városban léptek fel, úgyhogy megmutattam nekik a már kész dalokat és mindannyian azt mondták, hogy a God Hates Us All felirattal baromi ütős pólókat lehetne készíteni. Ezen elgondolkoztam és rájöttem, hogy lemezcímnek is tökéletes lenne, ráadásul ez az album első teljes értékű dalának refrénje, úgyhogy tényleg minden jel arra utalt, hogy ezt kell választanunk."