Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Pantera tartotta életben a metalt a 90-es években?



Mike Portnoy (Dream Theater, Sons Of Apollo, The Winery Dogs) egy interjúban június végén elhunyt barátjáról, a Pantera és a Hellyeah legendás dobosáról, Vinnie Paul-ről és a Pantera 90-es évekbeli hatásáról beszélt.
 
"Vinnie nagyon régóta a barátom volt. Még akkor ismerkedtünk meg, amikor a Pantera kiadta a Cowboys From Hell-t, a Dream Theater pedig az Images And Words-öt. Mindkét zenekar az Atco-nál volt, így ugyanazokkal az emberekkel dolgoztunk és hamar összebarátkoztam nemcsak Vinnie-vel, hanem az egész Pantera-val és a mai napig tartom is a kapcsolatot azokkal, akik még élnek.
 
Szerintem 91-92 környékén a Pantera volt az a metal zenekar, amelyre a színtérnek szüksége volt, mivel a Big Four (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax), a Testament, az Exodus és az Overkill háttérbe szorult a grunge miatt. Az én véleményem szerint a 90-es években a Pantera, a Machine Head és a Sepultura tartotta életben a metalt a 90-es években, de mindenekelőtt a Pantera. Ami pedig Vinnie-t illeti, amikor először meghallottam a játékát, rögtön éreztem, hogy ő lehet a következő nagy thrash vagy groove metal dobos Charlie Benante (Anthrax), Dave Lombardo (Slayer) és Lars Ulrich (Metallica) után."