Bejelentkezés

x
Search & Filters

Pestilence - Patrick Mameli: "nem igaz, hogy diktátor vagyok"A Pestilence frontembere, Patrick Mameli, aki a zenekar egyetlen állandó tagja a kezdetek óta, a Blabbermouth-nak adott interjút, amelyben elmondta, hogy bár sokan diktátornak tartják őt, valójában egyáltalán nem az, valamint arról is beszélt, hogyan mentette meg a Hate Eternal az életét.
 
"Sokan azt hiszik, hogy diktátor vagyok és mindenkinek megmondom, hogy mit tegyen, de ez nem igaz. A Levels of Perception lemeznél (a banda legutóbbi albuma, amelyen korábbi dalok újra felvett változatai találhatók) a többiek tehetségére és nézőpontjára is szükség volt ahhoz, hogy ilyen végeredmény születhessen. A jazzben szinte sosem játszanak el egy dalt kétszer ugyanúgy. Számos különféle értelmezés létezik és mi is úgy döntöttünk, hogy nem érjük be annyival, hogy simán feltegyük a korábbi dalainkat a lemezre az akkori hangzásunkkal és tudásunkkal, ahogy annak sem lenne értelme, ha megpróbálnánk pontosan úgy feljátszani őket, mint annak idején. Egyébként is szeretünk új dolgokkal kísérletezni és az évek során mindannyian jobb zenészekké váltunk. Elvégre ezért gyakorlunk.
 
 
A Spheres-re (a zenekar 1993-ban megjelent negyedik albuma) a mai napig rossz szájízzel gondolok vissza, de meg kellett csinálnunk azt a lemezt, hogy megszabadulhassunk a Roadrunner-től. Akkor már nagyon elegem volt belőlük, mert valósággal elárasztottak a piacot death metal bandákkal, mi pedig teljesen háttérbe szorultunk. Ezután a pénzügyben dolgoztam, főleg különféle bankokban. Minden reggel szépen ki kellett öltöznöm, de hamar rájöttem, hogy ez a meló igazából zombiknak való, akik beérik annyival, hogy parancsokat teljesítsenek. Aztán elkezdtem Hate Eternal-t hallgatni és ez visszaadta a lelkesedésemet. Erik Rutan nem is tudja, hogy megmentette az életemet, mert ha ő nincs, talán örökre banki ügyintéző maradtam volna és sosem lettem volna boldog. Nem az volt a célom, hogy a Hate Eternal-t koppintsam - bár Erik mintha lenyúlta volna pár riffemet, ami egyébként nagyon megtisztelő - egyszerűen csak az ő zenéjük szította fel bennem azt a bizonyos tüzet. Nekem ez a hivatásom. Hiába próbáltam mást csinálni 7-8 éven át. Örülök, hogy visszatértem, és bár bizonyos dolgok még mindig zavarnak a kiadókkal és a turnézással kapcsolatban, beletörődtem, hogy ezek is hozzátartoznak ehhez a játékhoz."