Bejelentkezés

x
Search & Filters

Peter Baltes: "úgy éreztem, hogy az Accept-ben mindig ugyanazt csináltuk"Peter Baltes a Metal Rules-nak adott interjút, amelyben kifejtette, hogy miben más a dalszerzés az U.D.O.-ban, mint az Accept-ben, és azt is elmondta, hogy utóbbi zenekarban miért érezte úgy, hogy mindig ugyanazt csinálják.
 
"Az U.D.O.-ban mindenki részt vesz a dalszerzésben, ami azért nagyszerű, mert sok különböző alkotói stílusból áll össze egy teljesen egyedi végeredmény. Az Accept-ben mindig csak Wolf Hoffmann és én írtuk a nótákat. Herman Frank, Udo, majd később Mark Tornillo nem szálltak be a munkába, ezért a vége felé szerintem már minden albumunk ugyanúgy szólt. Olyan volt, mintha ugyanazt a lemezt írnánk meg újra és újra, csak más szövegekkel. Egyszerűen nem fejlődtünk zenekari szintén, pedig én basszusgitárosként mindig erre törekszem. Minden nap gyakorlok és figyelem mások játékát, hogy egyre jobb lehessek.
 
Az U.D.O-ra visszatérve, én teljesen más stílusban játszom, mint a korábbi basszusgitárosaik és ezzel az egész zenekar arculata változott. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy én jobb vagyok, csak másmilyen. Udo teljesen szabad kezet adott nekem, én pedig a magam módján adom elő a dalokat, nem próbálok utánozni senkit. Az írási stílusom is egy kicsit más ízt a bandának, és könnyen lehet, hogy a következő albumunkon ez még jobban érződik majd."
 
Az U.D.O. március 27-án a Barba Negrában lép fel, a jelenleg Joel Hoekstra-t is soraiban tudó Accept pedig július 11-én játszik majd a Rockmaratonon.