Bejelentkezés

x
Search & Filters

Progresszív metaltól a balettig: akusztikus szettel érkezik Kip Winger szeptember 17-én a Track-be!



Budapestre jön 2018. szeptember 17-én a szólólemezei mellett a Winger zenekar éléről és klasszikus zenei szerzeményeiről ismert, Grammy díjra is jelölt Kip Winger. Az énekes-zeneszerző zenei pályafutása sok stílust ölel fel progresszív metaltól glam rockon át az akusztikus, klasszikus zenéig, most pedig több évtizedes szokásához híven akusztikus szettel érkezik hazánkba, ahol a Barba Negra Track-ben fogja előadni időtlen dalait.
 
Kip Winger neve a ‘80-as, korai ‘90-es évek metal-hullámával került be a köztudatba, kezdetben, mint Alice Cooper basszusgitárosa, majd szélesebb körben a saját nevét viselő Winger zenekar éléről, mielőtt szólókarrierbe is kezdett volna. Első szólóanyaga, a "This Conversation Seems Like A Dream" 1997-ben jelent meg, amit egy akusztikus turnéval népszerűsített, majd kiadott egy akusztikus albumot is, a “Down Incognito”-t 1999-ben egy új dallal és régi kedvencek átdolgozásával. 2000-ben érkezett a második szólólemez, a "Songs From The Ocean Floor", amelyen gyászát dolgozza fel, mivel felesége nem sokkal az első lemez megjelenése után hunyt el autóbalesetben. Hosszú szünet után szólókarrierjében, 2008-ben tért vissza a "From The Moon To The Sun" című lemezzel, amely minden aspektusát tartalmazza addigi munkásságának, a súlyos, sötét témáktól kezdve gyönyörű dallamokig.
 
 
Napjainkban nagy sikerrel kezdett klasszikus zenével foglalkozni. Christopher Wheeldon koreográfus a “Ghosts” című balettjét Kip zenéjére írta, premierje 2010-ben volt San Francisco-ban, nagy sikerére való tekintettel 5 évad ismétlést kapott, legutóbb májusban debütált Nashville-ben. Winger később a 4 tételes "Conversations With Nijinsky" művet komponálta meg Vaslav Nijinsky balett táncos és koreográfus életéről. A darab előadásáról készült felvétel, "C.F. Kip Winger: Conversations With Nijinsky", melyet a San Francisco Ballet Orchestra kíséretével adtak elő, első helyen startolt a Billboard listán, az 59. Grammy-díjátadón pedig jelölték a “Legjobb kortárs klasszikus mű” kategóriában.
 
A Hammer Concerts bemutatja:
Kip Winger akusztikus est
Barba Negra Track
2018. szeptember 17.
 
Jegyárak:
 
Early bird: 3999 Ft - július 31-ig, kizárólag a Rock1.hu rendszerén
Elővételben: 4999 Ft - augusztus 31-ig
Szeptember 1-től és a helyszínen: 5999 Ft