Bejelentkezés

x
Search & Filters

A punkos, cinikus, gyors Guns N' Roses dal, ami ritkán hangzik el élőbenA napokban lesz 30 éves a Guns N' Roses harmadik albuma, a Use Your Illusion I, amelyen található egy igazán különleges dal, a Garden of Eden, amiben a banda punkos gyökerei kerülnek előtérbe. A nóta hossza a három percet sem éri el, Axl Rose pedig elképesztő tempóban énekel benne, ami bizonyára közrejátszik abban, hogy a szám csak nagyon ritkán csendül fel koncerteken. Az Ultimate Classic Rock a banda gitárosát, Slash-t kérte fel, hogy idézze fel a Garden of Eden megszületésének történetét, amit az Axl Rose-zal való feszültségek is nehezítettek.
 
"1989 nyarán a Chicago-i Metro klub feletti színházteremben próbáltunk és írtuk az új dalokat, ami ideális választás volt, hiszen amikor végeztünk, egyszerűen csak le kellett sétálnunk a város legmenőbb bárjába, ráadásul a bérelt lakásunk is csak pár kilométerre volt onnan. Sokat piáltam akkoriban, de igyekeztem aktív maradni. Imádtam a BMX-emet, és az volt a mániám, hogy átugrattam vele mindent, ami csak az utamba került. Néha az edzőterembe is lejártam Duff-fal, igaz, többnyire a reggeli vodkánk után.
 
Megírtunk pár dalt, például az Estranged-et, a Bad Apples-t és a Garden of Eden-t, de összességében időpocsékolásnak éreztem az egészet, mert közel sem haladtunk olyan jól, mint kellett volna, és ennek elsősorban az volt az oka, hogy Axl állandóan elkésett, mégis azt állította, hogy miattam nem megy jól a munka."
 
Bár a lemez legnagyobb slágere a November Rain lett, a Garden of Eden-höz is készült klip, amit ráadásul a Beavis és Butt-head legelső epizódjában is bemutattak, természetesen egy poén kíséretében. Butt-head először is megjegyezte, hogy "Axl Rose menő", majd megkérdezte Beavis-t, hogy tud-e olvasni. Végül egyikük sem tudott lépést tartani a képernyőn villámgyorsan futó dalszöveggel, így maradt a halandzsázás és a headbangelés.