Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Queen dal, amelynek a gitárriffjét Freddie Mercury írtaA Queen legendás frontemberét, Freddie Mercury-t minden idők egyik legjobb énekeseként tartják számon: egyes források szerint négyoktávos hangterjedelemmel rendelkezett, emellett pedig több hangszeren is játszott. Zongoratudását a koncerteken is megcsillogtatta, de ezenkívül gitározott is, és ő írta a zenekar egyik dalának riffjét.
 
1974-ben jelent meg a banda második albuma, a Queen II, amelynek érdekessége, hogy az úgynevezett fehér oldal dalait - egy Roger Taylor szerzemény kivételével - Brian May írta, a fekete oldalra került számok pedig Freddie nevéhez fűződtek. Ezek egyike az Ogre Battle, amelynek a riffjét is a frontember találta ki.
 
May így nyilatkozott erről a Guitar World-nek: "Freddie nagyon ügyesen gitározott, bár elég sajátos technikája volt, mert mindig csak lefelé pengetett. Ő írta az Ogre Battle riffjét, amit én felváltva pengettem le- és felfelé, ő viszont abban sem variált. Villámgyorsan mozgott a jobb keze! Elképesztő energiával játszott a gitáron és ez érződik is ebben a dalban."