Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rákapott a festészet ízére Mihály Gergő, az Angertea frontembere



Köztudott, hogy az Angertea zenekar sikeres éveket tudhat maga mögött. Együtt dolgozhattak Neil Kernon Grammy-díjas producerrel, Alan Douches hangmérnökkel (Sepultura, Dillinger Escape Plan stb.), Scott Reader-rel (ex-Kyuss), Billy Gould-dal (Faith No More), valamint 2012-ben megnyerték az év hazai metal albumáért járó díjat a Hangsúly szervezésében a Nr. 4: Songs Exhaled című albumukért. Azt viszont már kevesen tudják, hogy Mihály Gergő, a csapat énekes/gitárosa főállásban a szentesi Horváth Mihály gimnázium angoltanára, és szabadidejében nagyon szívesen festeget, rajzolgat. Rendhagyó módon most nem a zenéről, hanem kedvenc hobbijáról faggattuk. A képgalériát a cikk alatt megtekinthetitek.

 

Rockbook: - Mióta foglalkozol festészettel?

Mihály Gergely: - A festészet egy új keletű dolog nálam, kb. egy éve álltam rá komolyabban. Előtte viszont sokat rajzoltam ilyen fekete-fehér tusrajzokat. Mindig is szerettem firkálgatni-rajzolgatni, főleg az unalmas órákon suliban a füzeteimbe, de aztán 2002-ben megtaláltam apukám tuskészletét, és onnantól komolyabban elkezdtem a dolgot! Ebből az időszakból született több tetoválásminta és lemezborító is (többek között több Angertea lemezborító). Aztán valahogy azt éreztem, hogy színesebbé és maradandóbbá kellene tenni az egészet, szóval nem csak egy papírra tussal, hanem vászonra, festékkel, úgy időtállóbb, és talán értékesebb is!

Rockbook: - Mivel festesz, milyen technikákat alkalmazol?

Mihály Gergely: - Amire festek az farostra kasírozott vászon. És főként akrilfestékkel dolgozom. Az alapja mindig ez, aztán általában a fekete részek alkoholos filccel készülnek, és ezek kerülnek fel legvégül. Ezt nevezhetjük vegyes technikának. És, ha elkészül egy festmény, egyből viszem is kereteztetni. Csakis fakeretet használunk, és ilyen fekete domború cuccot, ami kölcsönöz szerintem egyfajta modernséget a képeimnek.

Rockbook: - Mik a fő motívumaid, témáid?

Mihály Gergely: - Ez mindig az aktuális hangulatomtól függ. Régebben elég sok horror témájú rajzom készült, és a festmények egy része is ilyen, farkasokkal, disznókkal stb. Mostanában viszont nagyon szívesen festek csendéleteket, zsiráfokat, meg ezekhez hasonló békés dolgokat. Épp boldog időszakomat élem. :) Ja, és a különféle népmesei ihletettségű virágok eléggé jellemzőek rám, minden témában.

Rockbook: - El is adod a képeket, ha igen, ki a vásárló réteg? Ha szabad ilyet kérdezni, milyen árkategóriát képviselnek?

Mihály Gergely: - Igen, eladásra is készülnek a képek! Az első körben főleg a zenekar rajongói vették őket, de egyre inkább kezd terjedni a hírem, és adtam már el esküvőre, ballagásra is, sőt volt, aki a kisgyerekének vett képet! Nem vagyok túlzottan drága. 5-től 50 ezer forintig terjednek a festményeim árai. Ez mérettől, és bonyolultságtól is függ.

Rockbook: - Megrendelésre szoktál-e dolgozni?

Mihály Gergely: - Igen, előfordul, hogy felkérnek egy-egy tetoválásmintára, vagy lemezborítóra, de ilyen esetekben eléggé meg van kötve a kezem általában, és én igazából jobban szeretem, ha azt csinálhatok, amit akarok. Kreatívabb vagyok, ha nincs előre kitalálva a koncepció, és spontán módon dolgozhatok.

Rockbook: - Kiállításod volt már?

Mihály Gergely: - Igen, volt a fekete-fehér grafikáimmal pár kiállításom, de a festményekkel még nem! Az őszre tervezek valamit! Remélem összejön! :)

kontakt/képrendelés:

angertea@gmail.com

 

Gergő és a csendélet

 

 

 

A nap fogságában

 

 

 

Fa koponya Nagymágocs

 

 

 

Ellentétek kékben

 

 

 

Víz alatti űr farkasokkal

 

 

 

Disznóvágás

 

 

 

Zsiráf éjjel

 

 

 

A zöld zsiráf

 

 

 

Zsiráf kékben

 

 

 

Csendélet

 

 

 

Csendélet kígyóval

 

 

A képek a fenti email címen megrendelhetőek, itt pedig az összes Angertea album meghallgatható.
 

Címkék: 
angertea