Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Rammstein gitárosa szerint is halott a rockzene



Szinte már természetes, hogy időről időre előáll valaki azzal, hogy szerinte a rockzene halott. Legutóbb a Maroon 5 frontembere, Adam Levine tett ilyen kijelentést, most azonban egy nála sokkal hitelesebb "forrás", a Rammstein gitárosa, Richard Z. Kruspe is erről beszélt egy friss interjúban.
 
"Mi továbbra is azt csináljuk, amit szeretünk, de ettől függetlenül szerintem be kell látni, hogy a rock már halott. Igen, tudom, hogy ez szomorú, számomra is az, de van egy pont, amikor az ember már kénytelen beletörődni a tényekbe és elfogadni azokat. Mindig figyelem az új zenéket, de igazi rockot nem látok."
 
A riporter a Metallica-t, a Tool-t a Slipknot-ot és magát a Rammstein-t hozta fel ellenérvként, hiszen ezek a zenekarok manapság is nagy sikerrel turnéznak.
 
"Vannak ilyen öreg dinoszauruszok, akik olyan produkciót tudtak letenni az asztalra, amely a mai napig megállja a helyét, de én a fiatalokra gondolok. Ma már nincs meg az az érzés a gyerekeknél, mint régen, hogy azért kezdik el játszani a kedvenc rockdalaikat, hogy idegesítsék a szüleiket. A gitárok már nem idegesítőek. Manapság - főleg Németországban - a dalszövegeken van a hangsúly, azzal lázadnak a srácok és ezt a hiphopban teszik meg. Egyértelműen az a legmenőbb műfaj most, amit bevallom, sajnálok, mert én sosem tudtam azonosulni ezzel a stílussal. Ha megnézem egy hiphop előadó fellépését valamelyik fesztiválon, hamar unatkozni kezdek és ebben az egyben még mindig előnyben van a rock: olyan kapcsolat van egy zenekar és a közönség között, mint sehol máshol."