Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Rammstein tíz felejthetetlen pillanata!



A Rammstein koncertjei páratlan élményt nyújtanak, a zenekar mindig elképesztő és őrült mutatványokkal készül minden egyes dalhoz. Ma már furcsa visszatekinteni az 1996-os Rammsteinre, mert bár a zenekar már akkor is próbálkozott pirotechnikával, finoman szólva sem álltak a helyzet magaslatán, egy alkalommal le is esett egy lángoló karika a fotósok közé. A Rammstein azonban tanult az esetből, és ettől kezdve csak szakemberekkel dolgoztak, illetve a frontember, Till Lindemann is hivatásos pirotechnikus lett.

Richard Kruspe gitáros egy interjúban elmesélt egy 1989-es sztorit, amikor Kelet-Németországból át akart jutni Nyugat-Németországba, ám egy politikai tüntetésbe keveredett, letartóztatták, hat napra börtönbe zárták és még meg is verték. Végül nem sokkal a Berlini Fal leomlása előtt átjutott a nyugati országrészbe.

Aki látta a Kleine Lust klipjét, bizonyára sosem felejti el: a zenekar tagjai kövérnek látszanak, ráadásul maszkot is viselnek. Ez is bekerült az alábbi videóba, azzal a pillanattal együtt, amikor Lindemann letépi a maszkját.

A Rammstein több mint két évtizede van a pályán és azóta rengeteg dolog történt velük, így a Loudwire könnyedén összeszedett tíz emlékezetes pillanatot a zenekar pályafutásából.