Bejelentkezés

x
Search & Filters

A The Rasmus az év egyik legkülönlegesebb estéjével ajándékozott meg bennünket



The Rasmus, Eddie Stoilow – 2019. 10. 18., Barba Negra
 
Bő egy évvel a tavalyi budapesti koncert után, október 18-án ismét nálunk járt a The Rasmus, a magyar rajongók szíve pedig ezúttal talán a szokottnál jobban is megdobbant a hírtől, hiszen a zenekar a hatalmas áttörést jelentő teljes Dead Letters albumot eljátssza a turnén, a további dalokra pedig a közönség szavazhatott, ezzel garantálva, hogy egy kedvenc se maradjon ki.
 
Ezek után nem meglepő, hogy már jóval a kapunyitás előtt egyre hosszabb sor kígyózott a bejáratnál – a többség természetesen Rasmus-os pólóban, néhányan pedig még fekete tollakat is feltűztek magukra, hiszen ez az este nem titkoltan a nosztalgiázásról, pontosabban egy remek album is egy sokak számára fontos zenekar megünnepléséről szólt. Vendégként ezúttal a cseh Eddie Stoilow csatlakozott a turnéhoz és bár ez nagyszerű lehetőség arra, hogy nagyobb közönség előtt is bizonyítsanak, ez az este nem róluk szólt. Ennek ellenére megtettek minden tőlük telhetőt és szimpatikus csapat benyomását keltették, sőt, talán néhány új hallgatót is sikerült szerezniük, ami az elsődleges cél lehet számukra ezeken a koncerteken.
 
 
A bő húszperces átszerelés közben már szinte tapintható volt az izgalom a küzdőtéren, annál is inkább, mert a Dead Letters album teljes eljátszása azt jelentette, hogy a The Rasmus legnagyobb slágerei kerültek a koncert elejére, amiknek egy részét máskor éppen a végére tartogattak volna. Így történhetett meg, hogy a videós intro után rögtön a First Day of My Life-be csapott bele a zenekar, élén Lauri Ylönen-nel, aki jó néhány év után ismét tollakat tűzött a hajába, ezzel is még teljesebbé téve a hangulatot.  Ezután pedig máris jött A Dal, „a legfontosabb számunk”, ahogyan az énekes fogalmazott, a közönségen pedig olyan szintű extázis és boldogság lett úrrá az In the Shadows hatására, amelyhez foghatót csak nagyon ritkán látni, tényleg mindenfelől csak mosolygó arcok néztek vissza.
 
 
Egy ilyen kezdés után borítékolható volt, hogy kicsit megtörik a lendület, de szerencsére ez csak a Still Standing-re korlátozódott, és az In My Life-ra már ismét helyreállt minden, egyúttal pedig azzal is újra szembesülhettünk, hogy mennyi sláger is van ezen az albumon, és ezekben hány olyan sor hallható, amelyek a mai napig sokunknak jelentenek nagyon sokat és forrtak össze örökre meghatározó pillanatokkal és emlékekkel.
 
A Dead Letters-blokk után a rajongók által megszavazott dalok következtek, pontosabban előbb még négy szék került a színpadra, ugyanis az akusztikus rész jött, ami – ahogyan az már tavaly is kiderült – a The Rasmus esetében egyáltalán nem ülteti le a hangulatot, sőt, ha ez egyáltalán lehetséges, most még csak fokozott rajta, és szűnni nem akaró taps fogadta a Sail Away, No Fear, Liquid hármast. Mivel a három dalból kettő is a Hide from the Sun lemezen szerepel, a basszusgitáros, Eero Heinonen egy poént is bedobott azzal kapcsolatban, hogy most biztosan nem bújnának el a Nap elől, ugyanis eddig szinte teljesen elkerülte őket a napsütés, ráadásul az is kiderült, hogy a zenekar már két napja Budapesten van és nagyon szépnek találják a várost.
 
 
Az akusztikus rész után több olyan dal is előkerült, amit már rég játszott élőben a zenekar, köztük a Night After Night és a Lucifer’s Angel. A tavalyi nyitódal, a F-F-F-Falling ezúttal meglehetősen hátra került, ami szintén jól jelezte, hogy ez most nem egy szokványos koncert, a végére pedig két érzelmekkel teli szám, a Livin’ in a World Without You és a Last Waltz került, utóbbi pedig nevéhez méltón még egy utolsó nagy közös éneklést jelentett.
 
 
Nehéz mást írni, mint egy évvel ezelőtt, hiszen ez a koncert még inkább azoknak szólt, akik 15-16 évvel ezelőtt zárták szívükbe a csapatot és azóta is bérelt helyük van ott. Szerencsére a hangosítás is remekül sikerült, így mindenhol jól lehetett hallani mindent, a zenekar teljesítményére pedig végképp nem lehetett panasz, és az év egyik legkülönlegesebb és legemlékezetesebb estéjével ajándékoztak meg minket.
 
A koncerten elhangzott dalok:
 
01. First Day of My Life
02. In the Shadows
03. Still Standing
04. In My Life
05. Time to Burn
06. Guilty
07. Not Like the Other Girls
08. The One I Love
09. Back in the Picture
10. Funeral Song
11. Sail Away
12. No Fear
13. Liquid
14. Night After Night (Out of the Shadows)
15. Lucifer’s Angel
16. Dead Promises
17. Bullet
18. F-F-F-Falling
19. Livin’ in a World Without You
 
Ráadás:
 
20. Last Waltz
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotók: Dávid Zsolt, további képekért klikk ide!