Bejelentkezés

x
Search & Filters

Remek hangulatú klippel jelentkezett a Turbo az 'Iránytű' című dalához

Tavaly ősszel hosszabb szünet után új, magyar nyelvű nagylemezzel tért vissza a Turbo zenekar, melyről elsőként a Túl a fényeken című dalhoz mutattak be egy - a bandához hűen ismét - különleges technikával forgatott videóklipet. 
 
 
Majd nem sokkal később a Turbo az MTVA aktuálisan futó zenei műsorában, A Dal 2020 harminc induló előadója között tűnt fel az Iránytű című dalával, mely mondhatni a Csillagból emberré album közönségkedvence, így kifejezetten megkívánt a nóta egy videóklipet. 
 
A videó rendezői a zenekar gitárosa, Vigh Dávid és Polonyi András voltak, a helyszín pedig a csodálatos pápai Playa Luna. 
 
Delov Jávor dobos így mesélt a forgatásról: "Valóban egy csodás helyszínen, egy igazi birtokon forgathattunk Pápától egy kőhajításnyira. Ennek a helyszínnek az energiája és szépsége a maximumra sarkalta mind Dávidot, mind a kameramanunkat és csapatát, Polonyi Andrisékat. Már-már olyan a helyszín, mintha nem is Magyarországon járnánk, hanem egy eldugott észak-európai tájat idéző településen. Eredetileg egy sokkal hűvösebb, ridegebb, havasabb tájat vizionáltunk magunk elé, azonban az időjárás szeszélyének köszönhetően ez másképp alakult, cserébe viszony gyönyörű fényeket és naplementéket kaptunk ajándékba. A forgatást megelőző este igazi élmény volt, régi Turbo időket idéző, mesélős, nevetős, csapatépítő házibuli."
 
 
Rendezte: Polonyi András és Vigh Dávid 
D.O.P.: Polonyi András 
Vágó: Vigh Dávid 
Fényelés: Polonyi András 
Kameratechnikus: Gáll Péter 
Fővilágosító: Halabuk Ferenc 
Best Boy: Tóth Gyuri 
Technika: Kraft Rental 
Helyszín: Playa Luna  
 
A zenekar elérhetőségei: Facebook, Instagram, Bandcamp, Spotify 
 
A Dal 2020: a február 15-i élő adás részleteit, kulisszatitkait pedig ide kattintva lehet nyomonkövetni. 
 
A Turbo legközelebb Budapesten március 27-én az Instant-Fogas Komplexumban ad koncertet (Facebook esemény itt
 
 
Zenekari sajtófotó: Polonyi András