Bejelentkezés

x
Search & Filters

"Reméljük, amit most taposunk az egy örökké tartó séta lesz..."



2006-ban Sződligeten elindult egy zenekar útja, pontosabban a Steroid legénysége döntött úgy, hogy egy komoly útra indulnak. Azóta eltelt egy pár év, így bőven akad mesélnivaló a zenekar háza tájáról. A hard rock és a metal vonalán mozgó csapat idén a Zorall társaságában járta be az országot, többek között erről is meséltek nekünk.
 
Rockbook: - Utazzunk vissza az időben a kezdetekhez. Hogyan is indultatok el, hogyan született meg a Steroid?
 
Csülök: - Az első zenekaros próbálkozásaink valamikor 2005. év elején voltak. Először más nevek is képbe kerültek, és eleinte a tagok is változtak, lényegében a haveri, ismerősi körből került be mindenki a csapatba, mindenki Sződligeten lakott innen jött az ismeretség. Majd 2005 szeptemberében lépett be Krisz, bár először, csak mint gitáros, őt a volt dobosunk Gyetvai Dániel szervezte be, akivel egy közép suliba jártak. Akkoriban még pár hónapig egy másik énekes sráccal, Soltész Attilával próbáltunk, majd ő néhány hónappal később távozott és ekkor vette át Krisz a frontemberi szerepet. Az első koncertünket 2006 nyarán adtuk Sződligeten, egy falunapon. Ezen felbuzdulva, nekiálltunk még intenzívebben próbálni és dalokat írni, majd hamarosan jöttek további fellépések is.
 
Rockbook: - A neveteknek van bármilyen mögöttes jelentése? 
 
Csontos: - Semmi az égvilágon. smiley Amint látod, nem vagyunk azok a konditerembe járós redőstarkójú izomagyak. Még az elején gondban voltunk a névválasztással, fogtunk egy könyvet, ami a kezünk ügyébe akadt, (egy szótár volt) felcsaptuk és ráböktünk. Ez lett az eredmény. Elég nemzetközire sikeredett.
 
Rockbook: - Nem ma ugrottatok fejest a zenei élet sűrűjébe. Mik voltak azok a benyomások, tapasztalatok, amelyek formálták a zenekart?
 
Safi: - A zenekar anno 4 különböző egyéniség, 4 különböző stílusából létrejött fúzió volt. Egy ilyenfajta zenekarnak két lehetősége van. Feloszlanak fél év után az összeférhetetlenség miatt, vagy meg tanulnak szimbiózisban együtt zenélni és stílusukat/gondolkodásmódjukat/érzésvilágukat összekovácsolják részekből egy nagy egésszé. Szerencsére velünk a második eset történt és ne feledjük, hogy új egyéniséggel bővült zenekarunk Szűcs Bence személyében, aki energikusságával még jobban felpörgeti a csapatot. Viszont ez fúzió csak úgy működik, ha tapasztalatokat, benyomásokat legyen az régi vagy új, együtt élünk meg és ezek által formáljuk a zenekart. Egy oldal sem lenne elegendő, hogy leírjuk mennyi impulzus terelt minket erre az útra, amit most taposunk, de reméljük ez egy örökké tartó séta lesz. smiley
 
 
Rockbook: - Mi az az „esszencia”, ami miatt a Steroid működik, mi hajt titeket előre?
 
Csontos: - Nálunk ez nem egy üzleti kapcsolat, ha mondhatjuk így. Ezt a zenekart még gyerekként hoztuk létre, együtt tanultunk meg zenélni. Steroid bulikon kívül is találkozunk, bulizunk. Mi egy család vagyunk. Ez szerintem sok zenekarból hiányzik, ezért nem túl hosszú életűek. Szeretünk együtt zenélni, fellépni. A színpad nekünk egy másik világ. Pötyi, és Bence a legfrissebbek a steroid fedélzetén elég hamar elkapták a tempót, pedig nem is hallottak előtte a zenekarról. Szerintem pont emiatt. Mert ez egy baráti társulat. Ezt szerintem nyugodtan mondhatjuk a Steroid "eszenciájának".
 
Rockbook: - Melyek azok a sikerélmények, amiket örömmel tennétek fel a képzeletbeli dicsőségtáblátokra?
 
Safi: - Bár minden koncert egy élmény számunkra, a Zorallal eltöltött 2018-as év üde színfolt marad az emlékinkben. Számomra az is siker, hogy 2 nagylemezt, egy EP-t és jó pár videoklipet tudhatunk a hátunk mögött. Valamint nagy öröm, hogy velünk együtt éneklik dalainkat a rajongók, ez fantasztikus érzés.   
 
Rockbook: - Az idei évet a Zorall társaságában toltátok végig. Mit adott nektek ez a turné, és mennyire vagytok elégedettek ezzel az évvel?
 
Pötyi: - Úgy gondolom, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy az idei az eddigi legjobban sikerült év a zenekar létezése óta. A sok utazás, pakolás, mindezek megszervezése és az ezzel járó fáradság ellenére rengeteg "jó" élményben volt részünk. Például olyan színpadokon játszhattunk, amiken ezelőtt eddig csak a nagy kedvenceinket láthattuk. Most már ország szerte és határon túl is ismertebb lett a Steroid zenéje. Rengeteg jó arccal találkoztunk és sok jó barátot szereztünk! Jók a visszajelzések felénk, sokan megkerestek Facebook oldalunkon koncert meghívás kapcsán vagy csupán, hogy megköszönjék a bulit, és egyéb jókívánságokkal. A Zorall zenekar tagok és road-ok nagyon segítőkészek voltak velünk végig, hálásak vagyunk nekik mindenért. Szóval, amit vártunk az idei évtől, azt szerintem bőven felül múlta. De ez volt a terv!
 
 
Rockbook: - Kivel tudnátok még elképzelni egy, vagy akár több közös bulit is?
 
Bence: - Guns N' Roses, Iron Maiden, Avenged Sevenfold. smiley Van egy csomó felfutóban lévő zenekar, akik tök jól illenének hozzánk.
 
Rockbook: - Melyik az a dalotok, amivel szerintetek biztosan megnyernétek egy avatatlan hallgató fémszívét?
 
Csülök: - Elég változatos skálán próbálunk dalokat írni, kezdve a modernebb metálosabb hangzáson át a rockosabb dolgokon keresztül a lassú lírikusabb szerzeményekig. Eddig már jó pár dalra klipet is csináltunk, ezeket próbáltuk úgy kiválasztani, hogy mik lehetnek a „legslágeresebb” témák, vagy a koncerteken melyik számokra „indul be” leginkább a közönség. Mondjuk az más kérdés, ha tehetnénk majdnem minden dalra csinálnánk valami képi anyagot is, mert azzal sokkal jobban le lehet kötni az emberek figyelmét. Nyilván mindenkinek más dal a személyes kedvence, de általában ezek azért minden koncerten elhangzanak: Még, Tépd le, Szívemből, Skizofréniás, Mindent akarok...
 
Rockbook: - A közeljövőben várható bármilyen friss anyag?
 
Safi: - Sajnos Pedrót lekapcsolták Mexikóban, de ki tudja. wink Lehet, megint nekünk kell elkészíteni azt, ami kicsit felpörget!
 
Rockbook: - Ha hosszabb távon gondolkodtok, hol látjátok, magatokat mondjuk öt év múlva?
 
Safi: - A tükör előtt ráncosan. smiley Ma van a holnap tegnapja, hogy mi lesz 5 év múlva… nehéz kérdés és jó válasz szerintem erre nincsen. Én csak azt szeretném, hogy továbbra is élvezzük azt, amit csinálunk és örömüket leljék ebben a hallgatóink is. De azért találkozunk 5 év múlva a Papp László Sportarénában. smiley
 
 
Rockbook: - A jövő év alakul már koncertügyileg, el lehet titeket csípni valahol?
 
Pötyi: - Természetesen tervezünk, viszont alakulni majd csak később fog. Közös megegyezés alapján jutottunk arra a döntésre, hogy a januári hónapot teljes egészében pihenéssel töltjük, ránk fér. Nagyon élveztük az évet, lehet túlságosan is. Észre sem vettük a fáradságot, na de ez év végére megérkezett. Az Zorall karácsonyi bulin majdnem az egész Steroid bele csúszott a taknyozós, köhögős megfázásba. Kimerültünk, kell a pihi. Februártól viszont már megkezdjük a melót. Annyit talán már elmondhatok, hogy jóval kevesebb bulink lesz, havonta 2-3 koncerttel számoltunk a fesztivál idény kezdetéig, de aztán nyáron belehúzunk.
 
"Kövessetek a Facebook-on, hamarosan ott minden infót láthattok!" 
 
Rockbook: - Köszi az interjút!
 
A Steroid zenekar Facebook oldala itt elérhető
 
Cetti
 
Támogatónk az NKA Hangfoglaló Program.