Bejelentkezés

x
Search & Filters

Ritchie Blackmore: "az Abba a kedvenc zenekarom"A Deep Purple és a Rainbow legendás gitárosa, Ritchie Blackmore az Instagramon válaszolt rajongói kérdésekre, az egyik ilyen pedig az Abbára vonatkozott és a zenész bevallotta, hogy a svéd együttes a legnagyobb kedvence.
 
"Nem tudnék egyetlen kedvenc Abba számot választani, mert túl sok dalt szeretek tőlük. Egyszerűen fantasztikusak, a fejlődési ívük pedig egészen lenyűgöző volt. Mesélek egy hozzájuk kapcsolódó vicces sztorit. 1977-et írtunk és éppen egy francia kastélyban próbáltunk dolgozni a Rainbow 'Long Live Rock 'N' Roll' albumán. Nagyon frusztráltak voltunk, mert sehogy sem akart megjönni az ihlet, úgyhogy csak unottan ültünk a kandalló körül, amikor Cozy Powell hirtelen megszólalt, hogy be kell vallania valamit. Kíváncsian néztünk rá, majd nagy levegőt vett és így szólt: 'én csípem az Abbát.' Erre én: 'Úristen, én imádom őket!' Mire Ronnie (Ronnie James Dio, a Rainbow énekese): 'naná, én is!' Akkoriban ezt egyáltalán nem volt divat beismerni, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy már iszogattunk egy kicsit. Miután kiderült, hogy mindhárman szeretjük őket, Cozy gyorsan összeszedett valahonnan pár Abba lemezt és órákig ezek szóltak. A saját dalainkon kellett volna dolgoznunk, de sokkal kellemesebb élmény volt Abba nótákat hallgatni a kandalló mellett.
 
Szerintem ők voltak a legjobb együttes a világon. Mindig is kedveltem őket. Nagyon dallamos és fülbemászó volt a zenéjük. Egyszerűen működött az a recept, amit kitaláltak. Azt hiszem, az Abba a kedvenc zenekarom. Tudom, hogy ezzel a kijelentéssel nem mindenhol lennék népszerű, de tényleg csodálatosak voltak."