Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rob Halford elmagyarázta a királynőnek, hogy miért olyan hangos a metalMárcius 8-án egy Invincible Shield című új albummal jelentkezik a Judas Priest, a banda frontembere, Rob Halford pedig a Classic Rock-nak adott interjút, amelyben felidézett egy kedves és vicces emléket, amikor egy 2005-ös rendezvényen II. Erzsébet királynő megkérdezte tőle, hogy miért olyan hangos a metal.
 
"A Buckingham-palotában tartottak egy rendezvényt a brit zene tiszteletére. Én Cilla Black-kel mentem, aki már máskor is találkozott a királynővel és ő mutatott be neki. Elmondta, hogy ki vagyok és hogy csak azért utaztam vissza Finnországból, hogy ott lehessek ezen az eseményen. Őfelsége megkérdezte, hogy milyen zenét játszom, mire azt feleltem, hogy heavy metalt. 'Ó, csakugyan? És az miért mindig olyan hangos?' 'Azért, hogy lehessen rá rázni a fejünket, felség!' Csodálatos este volt és örök élmény számomra, hogy válthattam pár szót a metalról a királynővel."
 
Az említett esemény 2005 márciusában volt, amikor a királynő és Fülöp herceg mintegy 500 vendéget fogadott a palotában, köztük olyan zenészeket, mint Eric Clapton, Brian May és Phil Collins. Halford nem sokkal később így nyilatkozott a Washington Post-nak.
 
"Egészen szürreális élmény volt belépni a Buckingham-palotába. Ez volt az első olyan rendezvény, amellyel a királyi család hivatalosan is elismerte a brit zene jelentőségét. Édesanyám még nálam is izgatottabb volt, de persze én is nagyon boldog voltam. Lehet, hogy a királyi család nem tökéletes, de akkor is szeretem őket, ráadásul magával a királynővel is találkozhattam, amit sosem fogok elfejteni!"