Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rob Halford: "a melegség nem választás, hanem a DNS-ünkből fakad"



A Judas Priest frontembere, Rob Halford az első rockzenészek között volt, akik nyíltan felvállalták homoszexualitásukat és azóta is rendszeresen felszólal a melegek jogaiért. Az énekes egy friss interjúban úgy fogalmazott, hogy a szexuális beállítottság nem választás kérdése és nem is megváltoztatható, mivel a genetikánkból fakad. 
 
"Nevetséges baromság azt állítani, hogy a szexuális beállítottság döntés kérdése. Embereket ölnek meg azért, mert hozzám hasonlóan 'mások'. Mégis miért választaná ezt bárki is szándékosan? Ugyanakkor egyáltalán nem bánom, hogy meleg vagyok, sőt, szerintem nagyszerű melegnek lenni, mert megosztja az embereket és sok tanulságos beszélgetés fakadhat ebből a témából. Azt viszont még egyszer kihangsúlyozom, hogy ez nem egy választás, hanem egy tény. A DNS-ünkből fakad. Így születtünk, vagy úgy is mondhatnám, hogy Isten ilyennek teremtett minket, amiért én hálát adok neki, hiszen részben ezért is vagyok olyan ember, amilyen."
 
Szintén a zenekarhoz kapcsolódó hír, hogy új szöveges videó készült az egyik legismertebb metalhimnuszukhoz, a kereken 30 éves Painkiller lemez címadó dalához.
 
 
A Judas Priest idei turnéja elmaradt, 2021-ben azonban pótolják a koncerteket. A budapesti buli 2021. július 23-ra került át.