Bejelentkezés

x
Search & Filters

A rock és a metal fejlődéséről beszélt K.K. DowningA The Times készített interjút K.K. Downing-gal, akit arról kérdeztek, hogy szerinte mi teszi egyedivé a metalosokat, a gitáros pedig a rock és a metal fejlődéséről is beszélt.
 
"Minden a 60-as évek végén és a 70-es évek elején kezdődött a bluesból és a progresszív bluesból kifejlődő zenekarokkal. Eleve csak 1970 körül kezdtek 'rocknak' nevezni bizonyos bandákat. Akkoriban használták először ezt a kifejezést olyan együttesekre, mint a Led Zeppelin és a Deep Purple. Aztán a hard rockból és a heavy rockból kialakult a heavy metal, így azóta a metalosok is velünk tartanak ez az úton, és persze olyanok is vannak szép számmal, akik csak később fedezték fel ezeket a korai zenekarokat, de ezzel sincs semmi gond. Most már talán a klasszikus rock és a klasszikus metal megnevezés a legtalálóbb rájuk, és persze idesorolhatjuk a Dokken-t, a Van Halen-t, a Judas Priest-et, az Iron Maiden-t, a Scorpions-t, a Saxon-t és a UFO-t is. Ezek a bandák nyitották meg az utat a következő generáció, akik számos különböző új irányba vitték el a metalt. Olyan csapatokra gondolok, mint a Megadeth, a Pantera és a Metallica, azóta pedig már rengeteg alműfaj létezik a thrash-től kezdve a death-en át a keresztény metalig.
 
Egy fantasztikus evolúció révén jutottunk tehát el a jelenlegi állapothoz, és örömmel látom, hogy sok metalos egyformán szereti a klasszikus és az új bandákat. Persze sajnos fennáll a kihalás veszélye, hiszen az elmúlt években olyan tehetségeket és kedves barátokat veszítettünk el, mint Eddie Van Halen és Jeff Beck. Mi nyomjuk, amíg csak bírjuk, és reméljük, hogy a rajongók továbbra is szeretni fogják, amit csinálunk."
 
 
A KK's Priest nyáron fellép a július 31-augusztus 3. között megrendezésre kerülő Fezen fesztiválon.