Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rockmaraton 2015: A hazai rock, metal zenekarok ajánlója - 3. rész



Harmadik részéhez érkezett speciális ajánlók, amely a 2015-ös, ezúttal Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten július 13-19 között megrendezésre kerülő Rockmaraton fesztivált hivatott az ott fellépő zenekarokkal népszerűsíteni. Ezúttal a ROAD, Deák Bill Gyula, a Zorall, a Watch My Dying, a Prosectura, az Insane, az Agregator, az Omega Diatribe és a Magor zenekarok ajánlóit, élménybeszámolóit olvashatjátok.

 

"Ügyesen sikerült elintéznünk azt, hogy most már minden típusú Szép kártya mindegyik alszámlájával tudtok vásárolni! Július 10-ig még elővételes áron vásárolhattok hetijegyet 12990huf-os áron, napijegyet 5990 huf-ért, FEZEN+Rockmaraton kombinált 8 és 10 napos bérletet 17990 Ft és 22990 Ft-os áron! Vegyétek, vigyétek SZÉPen!" - olvasható a Rockmaraton Facebook oldalán.

 

Minden kétséget kizáróan a fesztivál történetének legerősebb programjával találkozhatnak idén a résztvevők. Íme a külföldi zenekarok listája: Helloween, Hatebreed, Agnostic Front, Biohazard, Death Angel, Destruction, Nuclear Assault, Powerwolf, The Exploited, Korpiklaani, Arkona, The Black Dahlia Murder, Kataklysm, Dark Funeral, Mayhem, Talco, The Toasters.

 

Road:

Tavaly, percek alatt a Malomvölgybe ért az eső. És hasonló gyorsasággal lett belőle elmeháborodott vihar, orkán jellegű széllökésekkel. 3 és fél dalt játszottunk és feladta a harcot a komplett nagyszínpad hangtechnika. Közben szarrá áztunk! Ti a színpad előtt, mi meg a színpadon a cuccainkkal együtt. De legalább megúsztuk élve mind! Tisztelet a mindenkinek! Tavaly megmutattátok nekünk, miért is ez a fesztivál sok ember szerint a legjobb Rockfesztivál! Örülünk, hogy ismét ott lehetünk! 2014-ben valószínűleg a legrövidebb koncertet adtuk a Rockmaratonon. Nem ígérjük, hogy idén a leghosszabbat adjuk, de van mit bepótolni még a tavalyi buliból! Szóval rajtunk nem múlik! Találkozzunk a 2015-ös Rockmaratonon és picsázzuk el a bárányfelhőket!

 


Deák Bill Gyula:

Nagyon szeretek a Rockmaratonon játszani, mivel remek a hangulat, jó a társaság, kiváló zenekarok lépnek fel és nívós a rendezvény. Gyertek el minél többen 2015-ben is!

 


Zorall:

Örülünk, hogy mi is részesei lehetünk ennek a fantasztikus rockzenei kavalkádnak. Ha választanunk kellene az összes ilyen jellegű megmozdulás közül, a Zorall Sörolimpia után egyből a Rockmaraton következne.

 


Watch My Dying:

"Azért szeretjük a Rockmaratont, mert olyan, a hangulata, mint a legrégebbi fesztiválok voltak az első néhány évben. Reméljük, a huszonévesek nem úgy fognak nosztalgiázni rajta, mint mi tesszük a régiekkel, mert ilyen marad."

 


Prosectura:

Azért szeretjük a Rockmaraton fesztivált mer' jók a pogromok, kevés a köcsög és általában este tíztől mindig a barátiasság, összetartozás és a jószívűség dominál. Éjfél körül pedig komoly filozofálgatások mehetnek mélyebb témákról - akár a hidegfúzióról, vagy a gennyes hereherpeszről is!

 


Insane:

Minket rengeteg jó élmény köt a fesztiválhoz. Minden évben megyünk a Rockmaratonra és mindig van valami hatalmas sztori. Volt olyan hogy annyira berúgtunk, hogy az egyikünket egy árokban találtuk meg, de nagyon jókat mulattunk mindig a koncertjeink után. Meg ugye sok külföldi bandával is játszottunk itt, ők pedig mindig előszeretettel kértek a pólóinkból és később viselték is ezeket a cuccokat. Nagyon szeretjük a fesztivált és az ott dolgozó stábot. Szóval Rockmaraton = 100%!

 


Agregator:

A Rockmaraton az egyik legrégebb óta folyamatosan megtartott hazai rockfesztivál – ráadásul  ’exportra’ is ment, hiszen az első buli ihlette meg a Székelyföldi Rockmaraton szervezőit, hogy ők is csináljanak egy ilyet. Nemegyszer ingáztunk is a kettő között – és ha indultunk a Malomvölgyből, vagy érkeztünk oda – mindig sikerült a hangulatból magunkkal vinni vagy gyorsan felzárkózni az ott mulatókhoz :) Amiért idén is kihagyhatatlan, az az elképesztő felhozatal – illetve kötelező kipróbálni az új helyszínt, hiszen a ’völgyben már úgyis mindenki eltalált mindenhonnan mindenhová, ha látott, ha nem. :)

 


Omega Diatribe:

"A Rockmaraton az egyetlen magyar fesztivál, ahol a mai mainstream hullámot megkerülve, töretlenül a metál zenéé a főszerep. Értékeljük!"

 


Magor:

"2014-ben nehéz helyzetben volt a Magor, mert nagyon szerettünk volna több éves kihagyás után visszakerülni a fesztivál-vérkeringésbe, de a lemezünk megjelenése 2015-re tolódott. Ennek ellenére Varga Zoli és a Rockmaraton csapat megadta nekünk a lehetőséget, hogy felléphessünk. Izgatottan vártuk a napot, a zenekar segítője, Nándi egész héten lent volt és tudósított a nehéz időjárási körülmények ellenére kialakult remek hangulatról, a sárban labilissá váló járdaelemekről, amik ittas állapotban "Játék Határok Nélkül" szintű kihívások elé állították a fesztiválozókat, amit nagyon élveztek. :)

Mire mi odaértünk, kisütött a nap, felszáradt a sár. Sosem felejtjük el, hogy a késődélutáni időpont ellenére mennyien megtiszteltek minket, és milyen sokan tudták a szövegét az egy héttel azelőtt megjelent új klipes dalunknak.

Hisszük, hogy a tavalyi Rockmaratonos meghívásnak is köszönhető, hogy még több másik hazai fesztiválon is lehetőséget kaptunk, létrehozva ezzel egy mini nyári turnét. Ez a körút rengeteget segített abban, hogy ősszel pozitív élményekkel feltöltődve tértünk vissza a stúdióba, és újult erővel folytattuk a munkát, ami bízunk benne, hallatszik is az idén márciusban megjelent Testamentum lemezen. Alig várjuk, hogy július 18-án a lemezbemutató turné keretében újra a Rockmaratonon zúzhassunk. Hatalmas megtiszteltetés, hogy egy napon léphetünk fel a zenekar egyik közös kedvencének számító Unearth-el.

 

Reméljük, hogy veled is találkozunk majd a 2015-ös Rockmaratonon, addig is metál halálig!"

 

 

Az ajánló első részét itt olvashatjátok a Pokolgép, a Blind Myself, az Ismerős Arcok, a Zord, az Aurora, a Tales Of Evening, a Jolly Jackers és a Fegyelmező részleg zenekarokkal. A második részt itt, a a Moby Dick, a Wisdom, a HétköznaPI CSAlódások, az Omen, a Don Gatto, a Kill With Hate, az Invader és a The Silver Shine zenekarokkal.

 

Kapcsolódó oldalak:

Rockmaraton:

https://www.facebook.com/rockmaraton

Rockbook:

http://rockbook.hu/
https://www.facebook.com/rockbook.hu

 

 

Balogh Péter

 

 

Címkék: 
Rockmaraton 2015
Road
Deák Bill Gyula
Zorall
Watch My Dying
Magor