Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Rolling Stone szerint a rockzene szívás volt 2018-ban

A Rolling Stone magazinban tegnap megjelent egy cikk ’Miért volt szívás a mainstream rock 2018-ban’ címmel. A publicisztika eléggé lehúzza a stílus helyzetét, azt állítva, hogy már csak árnyéka önmagának és kellemetlen helyzetbe hozza a zenekarokat. A rockzene mostanában valóban háttérbe szorult például a hip-hophoz képest, de csak a kívülállók nem látják a zenészek és a rajongók elkötelezettségét, szenvedélyét a stílus iránt.
 
Íme néhány idézet a nem túl kedves hangvételű cíkkből:
 
„Az év nagy durranásai között voltak túlértékelt vackok, mint az Imagine Dragons és a Bad Wolves, profi hamisítványok például a Greta Van Fleet révén, valamint egy csomó másik zene, pont olyanok, mint tavaly is. Pontosan, 2017-es dalok tömkelege tartalmazta már 2018 slágereit.”
 
 
 
 
„A nu-metal hősi harcosa, a Godsmack örökké dühös és utálja a világot listavezető nótájában, a ’Bulletproof’-ban. A Badflower öngyilkosságon és mindenki levadászásán elmélkedik a ’Ghost’-ban. A Five Finger Death Punch kokszos keményfiúi pedig mindenkire halálos ütést mérnének, aki valaha kritizálni merte őket.”