Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Rolling Stones koncertje vezetett az Atlantic Records alapítójának haláláhozAhmet Ertegün török-amerikai üzletember már gyerekkorában a zene szerelmese lett édesanyjának köszönhetően: eleinte főleg jazzt, gospelt és R&B-t hallgatott, később pedig az Atlantic Records egyik alapítója lett, ahol olyan legendás előadókkal dolgozott, mint Aretha Franklin, a Crosby, Stills, Nash & Young, a Led Zeppelin, a Yes, Alice Cooper, és a The Rolling Stones, azonban végül éppen Mick Jagger-ék egyik koncertje vezetett tragikus és váratlan halálához.
 
 
A Stones 2005 augusztusában kezdte meg két éven át tartó A Bigger Bang elnevezésű turnéját, amelynek keretében a New York-i Beacon Theatre-ben is felléptek 2006. október 29-én. A koncerten ott volt Ertegün is, aki egy rossz mozdulatot követően megcsúszott és beütötte a fejét. Az üzletember állapota eleinte stabilnak tűnt, azonban végül kómába esett és 2006. december 14-én elhunyt a New York-i Presbiteriánus Kórházban.
 
Ahmet Ertegün
 
Ertegün nagyságát mutatja, hogy még a Led Zeppelin is összeállt a tiszteletére rendezett 2007 decemberi jótékonysági rendezvényre, amelynek bevételét az egyetemi ösztöndíjakat finanszírozó Ahmet Ertegün Education Fund-nak ajánlották fel.