Bejelentkezés

x
Search & Filters

Rómeó Vérzik - Befutott a Kalózhajó sör, ömlik a Rómeó vére bor (interjú)



Április 2-án a Legenda Sörfőzde Pubban volt a Rómeó Vérzik zenekar sajtótájékoztatója, melyen az együttes egyik dalának címét viselő sört mutatták be a zenekar tagjai. A közös sörözésre meghívták pár zenész barátjukat, így ott volt velünk a Road zenekar teljes legénysége, Szekeres Andris és Barbaró Attila a Junkies zenekarból és a What? valamint a Psychogang tagjai. Igazi örömzenélős, iszogatós, beszélgetős délután kerekedett végül és jó alaposan sikerült megkóstolnunk a Kalózhajó nevű sört. Ennek apropóján kaptam mikrofonvégre Koppányt és Rico-t a zenekarból.

Rockbook: Idén 20 éves a zenekar, ami valljuk be nem kis idő. Hogyan látjátok ezt a 20 évet?

Koppány: Ez az elmúlt 20 év eléggé összemosódott. Volt két tagcserénk, bár ezek is inkább az utolsó 5 évben, és sok szép emlék, élmény. Olyan ez, mint amikor Lemmy-t megkérdezték, hogy hogy emlékszik a 60-as évekre, ő azt felelte, hogy hát abból az időből nem sok mindenre. Na kb valahogy mi is így vagyunk ezzel szerintem  Mi bízunk benne, hogy még legalább 20 év benne van ebben a zenekarban.

Rockbook: Tudom, nehéz bármire is konkrétan visszaemlékezni, pláne 20 év távlatából, de van olyan momentum ebben az időszakban, ami egyből beugrik?

Koppány: Talán ami mindenképp emlékezetes, az 2004, amikor az Engedd belém megjelent. Tulajdonképpen az volt Magyarország felé az áttörés. Meg a tavalyi év, amikor megjelent az új album és természetesen az aranylemez tavaly februárban, meg amikor Szlovákiában megkaptuk az év zenekara és az év dala díját.

Rikó: Hát én nem sok mindenre emlékszem, de a bulik mindenképp talán. Azok megmaradtak, amíg eljutottunk a bulik helyszínére, utána azért néha vannak bajok. :)

 


Rockbook: Az idei év az ünneplésről szól most nektek, volt már Valentin napi esketés, most sörkóstoló, várhatók még látványos koncertek. Mi van még a tarsolyotokban?

Koppány: Májusban Somorján fogunk fellépni, olyan látvány és színpadi elemekkel, amit még nem látott Somorja. Erre a bulira nagyon készülünk. Aztán természetesen jönnek a nyári fesztiválok, ősszel folytatjuk a jubileumi turnét és hát az évet is együtt fogjuk zárni a rajongókkal, hisz Pesten, a Club 202-ben fogunk szilveszterezni egy hatalmas buli keretében.

Rockbook: Meséljetek kicsit a sörről? Honnan jött az ötlet, mik a fő jellemzői?

Koppány: Kalózhajó a neve és egy 4,8%-os vörös ale ipa sörről van szó, citrusos aromákkal. Az ötlet onnan jött, hogy ugyebár minden magára valamit is adó rocker, rock zenész szereti a sört, így kipattant a fejünkből, hogy akkor csináljuk meg a mi saját sörünket. Ehhez kerestünk partnert, így találtunk rá a Legenda Sörfőzdére, akik nagyon rövid időn belül, egy - másfél napon belül - már válaszoltak is a megkeresésünkre. A sörünk receptje ráadásul nem egy már meglévő sör módosított változata vagy abból kialakított receptúra, hanem ez teljesen nulláról lett nekünk kitalálva. Tulajdonképpen ugyanúgy, ahogy mi írjuk a dalokat, ők összerakták ezt a receptet. Mi elmondtuk, hogy nagyjából milyen íz világot szeretünk és ők összerakták ezt nekünk.

Rikó: Ahogy mi ihletet kapunk a sörtől, ők ihletet kaptak a mi zenénktől.

Rockbook: Valóban, nagyon finom a sör! Idén ráadásul nem csak a söriparba törtetek be ily módon, hisz kijött egy Rómeó vére bor is. Arról mit lehet tudni?

Koppány: Egy 2012-es Zweigelt bor, nagyon finom, testes, száraz bor. A somorjai Bartal borászat bora és nagyon örültünk annak az együttműködésnek is.

 

 

Rockbook: Hogy juthatnak ezekhez a nedűkhöz a rajongók?

Koppány: A borhoz tőlünk, nálunk lehet megrendelni, nekünk lehet írni ez ügyben, a sörhöz pedig a weboldalon és a Facebook oldalunkon adunk majd segítséget. Hamarosan közzétesszük azon pubok és házi sörrel foglalkozó üzletek címét, ahol majd megvásárolható lesz a Kalózhajó sör.

Rockbook: A Valentin napi koncerteteken egy különleges vendégetek volt, a somorjai Csalló Népi zenekar, egész különleges élményt nyújtva a rajongóknak. Honnan jött az ötlet, hogy ezt a két merőben eltérő stílust elegyítsétek?

Koppány: Régi barátság köt minket össze és mivel mindig törtjük a fejünket azon, hogy mit tudunk újat, különlegeset nyújtani a rajongóknak, pláne így a jubileumi évben.  Nem akartunk egy másik rock zenekart felkérni elő zenekarnak, hanem egy különlegesebb dolgot akartunk a rajongóknak adni és azt kell mondjam, nagyon jól bevált  dolog. Ők nagyon féltek ettől, főleg mert nem tudták elképzelni, hogy a mi közönségünk hogyan fogja fogadni őket. Mi nem féltünk annyira, tudtuk, hogy jó lesz ez, és hogy nagyon jó közönségünk van, akik mindent elfogadnak. Valóban így is lett, egy hatalmas nagy tombolásba torkollott a dolog. Főleg, amikor felcsendült tőlük, népi hangszereléssel az Amíg élünk című dal, a rajongóinknak nagyon tetszett, úgyhogy biztos lesz még ennek folytatása.

 

Rockbook: Kíváncsian várjuk! Köszönöm srácok, hogy rendelkezésemre álltatok és megkóstolhattam veletek ezt a remek itókát! További sok sikert nektek és hát boldog születésnapot a zenekarnak!

 


Máthé Kriszta


 

Címkék: 
Rómeó Vérzik