Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Rómeó Vérzik ismét hibátlan koncertet adott - 2017.07.20. Barba Negra Track (koncertbeszámoló)



Rómeó Vérzik, Rocken Dogs - 2017.07.20. Barba Negra Track (kisszínpad)

 

Lássuk be: a szerda (rosszabb heteken szarda) nem az a kimondottan rock ’n’ roll nap, és bár az iskolásoknak nyári szünet van, jó páran pedig mostanság mennek szabira, a többség azért dolgozik, vagy éppen szenved a melegtől, esetleg a vizes VB-t nézi, akár otthon, akár a helyszínen. De szerencsére azért így is voltunk jó páran, akik inkább a Barba Negra Track felé vettük az irányt, ahol a Rocken Dogs és a Rómeó Vérzik készült egy közös bulira.

Az egyik korábbi beszámolóban említettem már, hogy a Track kisszínpada az egyik kedvenc helyszínem, mert bár szabadtéri, mégis egy klubkoncert atmoszféráját idézi, ennél jobb párosítás pedig nem sok létezik. Néhány perccel hét óra után színpadra lépett a Rocken Dogs, és bár névről ismertem a zenekart, ez volt az első tényleges „találkozásunk”. A már említett nehezítő körülmények - a szerda és a meleg - ellenére a srácok végtelenül lelkesen, profin és nem mellesleg kiváló hangzással játszották dalaikat és bár ekkor még elég családias volt a hangulat, jó néhányan ugráltak, léggitároztak és énekeltek a színpad előtt Rocken Dogs pólóban, amiből én is beszereztem egyet a koncert után a 2013-as nagylemezzel és a 2016-os EP-vel egyetemben, az pedig már tényleg csak a hab a tortán, hogy Matti egyik dobverőjét is sikerült elkapnom.

Épp a minap beszélgettem arról az egyik kedves, szintén hosszú évek óta stabilan koncertekre járó barátommal, hogy milyen ritkán látni igazán jó előzenekart, és sok esetben az ember inkább csak kínosan feszeng, és az óráját nézegeti, hogy mikor vonul már le végre az adott formáció a színpadról, és adja át a helyét a fő fellépőnek. Ebben az esetben viszont erről szó sem lehetett, sőt, nagyon szívesen hallgattam volna tovább is a Rocken Dogs-t, a koncert közben pedig azon gondolkoztam, hogy tényleg nincs igazság a Földön, mert ezeknek a srácoknak ilyen jó dalokkal, zenei tudással és kiállással a legnépszerűbb rockzenekarok között lenne a helyük, és bízom benne, hogy el is jutnak majd oda.

 

 

A két koncert közti áthangszerelés közben eszembe jutott egy wigwamos buli még a régi szép időkből, amikor iszonyatosan szakadt az eső, a legtöbben - köztük mi is - csuromvizesen érkeztünk meg a klubba, de ennek ellenére is teltház volt a Rómeó Vérzik koncertjén. Tegnap is valami hasonló volt a helyzet, bár ezúttal az eső helyett a még este nyolc-fél kilenc körül is elég kellemetlen hőség volt a hátráltató tényező, de a Rómeó-tábor ismét megmutatta, hogy semmi sem állhat közéjük és szeretett zenekaruk közé.

A tegnapi nap egyébként is különleges volt a zenekar életében, hiszen négy év után, immár egy új kiadónál, a GrundRecordsnál megjelent a fiúk új albuma, az Újratervezés (lemezkritika itt), és bár a tényleges lemezbemutató majd csak ősszel lesz a Barba Negrában a Hollywood Rose társaságában, azért a három előzetesen is bemutatott dal, a Kell egy újabb álom, a címadó Újratervezés és az Ukk&Roll fesztivál himnusza, a Nyár van végre így is bekerült a programba, és láthatóan és hallhatóan jó páran elvégezték a „házi feladatukat”, és már ezeket a szövegeket is megtanulták.

 

 

Az új dalokon kívül - a teljesség igénye nélkül - volt Engedd belém, Keleti Rock és Roll, Térdelj elém, A három, Kalózhajó, Szerelmes dal, Jön egy új nap, Piros 19 és persze Rock ’n’ Roll az élet, ami szerdán is ugyanúgy igaz, mint bármikor máskor, és bár legalább ugyanennyi kedvencet fel tudnék sorolni, ami ezúttal kimaradt, így sem volt hiányérzetem. A Rómeó Vérzikben az a jó, hogy sosem okoznak csalódást, sőt, megkockáztatom, hogy még mindig egyre jobbak és jobbak lesznek, pedig sosem volt semmiféle kifogásom a zenekar teljesítményével kapcsolatban. Koppány remek frontember, könnyen teremt kapcsolatot a közönséggel, és persze kiválóan énekel és basszusgitározik, Ríkó a maga kicsit visszafogottabb stílusában, elmaradhatatlan kalapjában hozza hibátlanul a gitártémákat és a szólókat, Sancho pedig továbbra is az egyik legjobb dobos itt, a Keleti Rock és Rollban.

A Rómeó Vérzik ismét hibátlan koncertet adott, sok közös énekléssel, ugrálással és fantasztikus hangulattal. Ősszel találkozunk a lemezbemutatón!

 

 

Tóth Mátyás