Bejelentkezés

x
Search & Filters

Royal Hunt lemezbemutató koncert április 19-én a Dürer Kertben



Friss lemezét is bemutatja Budapesten a Royal Hunt. A dán szimfonikus hard rock királyok Cast In Stone címen adták ki februárban új albumukat, melynek dalait április 19-én hallhatjuk a Dürer Kertben, a hazai Symphonium zenekar fellépését követően.
 
Hogy tarthatja meg egy alkotó úgy a 25 év alatt kialakult identitását, hogy közben időről időre képes legyen előre is lépni egyet? Hogy alkossunk úgy előremutató – és sokszor meglehetősen komplikált – zenét úgy, hogy az egyben befogadható maradjon, és könnyen azonosítható köntöst is kapjon? Ezekre a kihívásokra felel könnyedén a Royal Hunt 14. stúdiólemezével: a Cast In Stone ismét bizonyítva, hogy a kreativitás és az önazonosság járhat kéz a kézben, és vezethet kiemelkedő teljesítményhez.
 
Az 1989-ben alakult Royal Hunt a fő dalszerző billentyűs, André Andersen köré épül, akinek a célja a klasszikus rockzene ötvözése progresszív, szimfonikus és kortárs zenei elemekkel. A több tagcserét megélt zenekarban André képviseli az állandóságot, de a jelenlegi felállás is lassan egy évtizede stabil, az amerikai DC Cooper énekessel, Jonas Larsen szólógitárossal, Andreas Passmark basszusgitárossal és a 2015-ben érkezett Andreas Johansson dobossal.
 
André Andersen így mesélt a friss lemezről: „Jó sok időt vett igénybe, mire befejeződtek a munkálatok. Igaz, a legelső ötletek és az utolsó keverés között letudtunk két turnét, és kiadtunk két koncertalbumot is… úgyhogy elég sokáig nyúlt az alkotómunka. Bizonyos tekintetben ez nagyon praktikus is: dolgozhattál rajta egy darabot, aztán félrerakhattad valamilyen másik tevékenység kedvéért, majd később visszatérve újra át lehetett gondolni az addig elkészülteket. Ennek eredményeként a lemez nagyon kiegyensúlyozott és átgondolt, és a Royal Hunt minden oldalát megmutatja: eredetiség, fogós és erős dallamok, kiváló zenészi teljesítmény és meggyőző produkciós munka.” A frissen megjelent Fistful Of Misery című videót itt nézhetjük meg: 
 
 
“A hangzás terén különösen kiemelkedőt alkottunk - tette hozzá André. - Minden fontos részt analóg technikával is rögzítettünk, így a végső keverésnél elkerültük, hogy egy digitálisan összepakolt, élettelen hangszőnyeggé váljanak a dalok.. a lemez éppen úgy lélegzik, ahogy egy igazi rockzenei felvételnek kell. Órákat tudnám dicsérni minden minden egyes közreműködő teljesítményét – zenészeket és énekeseket is beleértve – de mivel ez szükségszerűen elfogult dolog lenne a részemről, a végső ítéletet meghagyom inkább a hallgatóknak.. végső soron ez az album nektek készült – még akkor is, ha mi magunk is nagyon élvezzük minden egyes percét.” Az A Million Ways To Die című dalhoz szintén készült egy dalszöveges videó, ezt itt láthatjuk: 
 
 
A zenekar európai turnéja keretében, április 19-én érkezik Budapestre, ahol ezúttal a Dürer Kertben játszik. A koncert hazai vendége a Symphonium zenekar, mely Magyarországon igazi hiánypótló vállalásként neoklasszikus metalt játszik. A Papp Béla által 2006-ban életre hívott együttes Első Szimfónia című debütáló lemeze 2009-ben jelent meg. A klasszikus, egyben fülbemászó témákkal tűzdelt dalok nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket, többek között a Royal Hunt rokon vonásokat mutató albumaihoz is hasonlíthatóak. Az ígéret mit sem ér című daluk itt hallható: https://youtu.be/xg331L7iqCs
 
a Livesounds bemutatja: Cast In Stone Tour 2018
2018. április 19., csütörtök 19 óra
Budapest, Dürer Kert
Royal Hunt koncert
 
Belépő: 6200 Ft, a koncert napján 6500 Ft
 
Jegyek kaphatók az A38 recepcióján, a Hammer Zenebarlang, a CD Pince és a Headbanger üzletekben, a Tixa weboldalon és a Ticketportal hálózatában.