Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sabaton: "nem akarjuk megmondani az embereknek, hogy kire szavazzanak"



Márciusban jelent meg a Sabaton 'The War To End All Wars' című albuma, amelynek dalait a Barba Negrában mutatja majd be a zenekar augusztus 20-án. A banda dalait történelmi események ihletik, politikai és vallási témákban azonban nem foglalnak állást, Joakim Brodén pedig azt is elárulta, hogy mi ennek az oka.
 
Joakim Brodén
 
"Azért kerüljük a politikai és a vallási témákat, mert a hadtörténeti tematika miatt már egyébként is elég megosztók vagyunk, és egyébként is úgy gondolom, hogy ez önmagában is elegendő állásfoglalás. Mi nem akarjuk megmondani az embereknek, hogy kire szavazzanak. Szerintem nagyon fontos tiszteletben tartanunk egymás véleményét, még akkor is, ha némelyiket teljesen elfogadhatatlannak tartjuk. A tisztelet és az elfogadás kulcsfontosságú lenne, és a jelenlegi eseményekből kiderül, hogy meddig fajulhat ezek hiánya. Egyébként nálunk a bandán belül is rengeteg különféle véleménye van, és néha nagyokat vitázunk, de ez még önmagában egyáltalán nem baj, és nem jelenti azt hogy gyűlölnünk kell egymást vagy össze kell verekednünk.
 
Sokszor megkapjuk, hogy miért énekelünk bizonyos témákról, vagy miért lépünk fel olyan országban, amelynek ilyen vagy olyan kormánya van. Bármilyen is az adott helyzet valahol, arról nem azok az emberek tehetnek, akik eljönnek a koncertünkre, úgyhogy ha mi emiatt bojkottálnánk bizonyos területeket, az megint csak egy állásfoglalás lenne, amit inkább kihagynánk. Ha már mindenképpen muszáj lenne valami mellett kiállnunk, akkor a szólásszabadság lenne az, mert abban tényleg maximálisan hiszünk."
 
 
A 2022 márciusán elmaradt turnédátumot a lehető leghamarabb, már nyáron, egy hatalmas ünnepi koncerttel pótolja a zenekar augusztus 20-án a Barba Negra szabadtéri színpadán, melyre érvényesek a korábban megváltott jegyek!
 
Örömmel jelentjük be, hogy az Avatar és a Dynazty is csatlakozik a Sabaton augusztusi budapesti koncertjéhez!