Bejelentkezés

x
Search & Filters

Saját szavaikkal - Megjelent a Last Fire zenekar 'Prométheusz könnye' című EP-jeA Last Fire zenekar 2008 óta változatlan felállásban rendszeresen koncertezik a javarészt budapesti kis klubokban modern heavy/thrash zenéjükkel. Az idén megjelent Prométheusz könnye című EP-jük, ezt mutatják most be Nektek tételesen. A teljes EP-t a cikk alján meghallgathatjátok, ahol csatlakozhattok a zenekar csatornájához is, illetve keressétek meg őket a facebook-oninstagram-on 
is.


1. Prométheusz könnye

Az ismert görög mítoszt zenésítettük meg az emberek nézőpontjából. Szerintünk ez lett az egyik legtechnikásabb számunk, összetételében is különbözik a többitől, nagyon szeretjük játszani. Valamint, ha már utolsó tűz a zenekar neve, akkor kötelességünk néhány szót szólni a tűz hozójáról, az első tűzről is.

2. Legyen ami van

Ami a szövegét illeti, ez a szám ki van fordítva. Az egész egy nagy irónia. Ha az ember beletörődik a sorsába, elfelejt küzdeni, elhiszi, hogy amije van az elég neki, akkor az nagyon nagy baj. A világ csak akkor mozog, halad előre, ha emberek mindig valami újjal tovább görgetik, újítanak. Zeneileg egy gyors thrash-es tételről van szó, megjegyezhető refrénnel, kizökkentő verzékkel.

3. Vér

Egy igazi pörgős rock'n'roll nóta, ahogy mi szeretjük. A koncertjeinken is nagyon kedvelt szám. Ének központú, a refrén fülbemászó. Érdekessége, hogy Teddy egy korábbi zenekara játszotta ezt a dalt, még az ipari forradalom idején ( :D ), de miután hozzánk csatlakozott megtanultuk, átdolgoztuk, és ez lett belőle.

4. Ébressz fel

Az első olyan számunk, melyben olyan érzelmek fogalmazódtak meg, mint a szerelem és a ragaszkodás. A mondanivalója, pedig az, hogyha van egy olyan ember aki mellett felébredhetünk és szeretünk, akkor nincs gond.

5. Katona

Ahogy a címéből is kivehető, ez egy súlyos, zakatolós szám, ilyen a mi heavynk. A szövege kemény: az értelmetlen háborúkban harcoló katonákban felgyülemlő kételyekről, bűntudatról szól. Thrash-es aprításokkal, illetve akusztikus témákkal tettük változatossá. Egy igazi közönség-kedvenc.

 
 

 

Címkék: 
Last Fire