Bejelentkezés

x
Search & Filters

Saját szavaikkal mutatta be új EP-jét a gyomaendrődi Killer Mendez

A Killer Mendez 2015 márciusában alakult a Békés megyei Gyomaendrődön. A zenekart olyan, már nem létező zenekarok tagjai alkotják mint a Nasmith, Insipid,Worning.
 
A zenekar stílusa meghatározhatatlan, hiszen magába szippant és megemészt mindent, ami csak egy kicsit is hatással van annak tagjaira, a punktól kezdve, a metálon át, a modern rock és hardcore hatásokkal bezárólag.
 
A zenekar 2020. február 14-én jelentette meg “Mentes” című EP-jét, amelyet most saját szavaikkal mutattak be az olvasóknak.
 
1. Példabeszéd: Totális zenekari hibridként jellemezhető, mind az ötünk ötleteit tartalmazó nóta. Zeneileg a legkönnyebben befogadható, slágeresnek is nevezhetjük, ezért is kezdődik vele az anyag. Szövegileg leginkább odamondogatós – „én tudom igazából, hogy mit szeretnék, ne te mondd meg nekem” életérzést közvetít.
 
2. Marad minden: Az EP legdirektebb tétele, megy előre mint az úthenger zeneileg és szövegileg egyaránt. Az alapriff Király András basszusgitárostól jött, az ismétlődő verze /refrén részeket összekötő középrész pedig a két gitáros – Csemniczky Dávid/ Terdik Károly agyszüleménye, bár maga a nóta egy közös alapozás során született meg. Féktelenség és duhajkodás, átmulatott éjszakák inspirálták a dal mondanivalóját, illetve az ezekért megfizetett árat írja le.
 
3. Mentes: A címadó és egyben a legösszetettebb darab, teljes zenekari fúzió végeredménye. Sokat formálódott, a próbákon átívelő, folyamatosan változó verziók és a végleges stúdiós felvétel között az ének témák alakultak át a legjobban ( ezúton is köszönet Horváth Istvánnak-13/9 Studio). Hangulatában-stílusában messze a legeklektikusabb az itt hallható dalok közül, egy komolyabb belső vívódás történetét vezeti végig a szöveg.
 
4. Céltalan: Zeneileg Terdik Károly gitáros ágyazott meg a nótának, a kislemez legtempósabb szerzeménye, erőteljes r’n’r attitűddel némi hardcore-os agyszaggatással megspékelve. Zeneileg, hangulatilag és szövegileg is a legpozítivabb kicsengésű, ezért is zárja a hangzóanyagot.
 

 
A zenekar tagjai:
 
Szabó Rajmund – ének
Terdik Károly – gitár
Csemniczky Dávid – gitár
Király András – basszus
Ágoston Balázs – dob
 
A zenekar elérhetőségei: Facebook, Youtube, Instagram, e-mail: killermendezofficial@gmail.com