Bejelentkezés

x
Search & Filters

Salvus, Screen koncertbeszámoló - Kazincbarcika, Diamond Club, november 15.



Salvus – Screen koncert - Kazincbarcika, Diamond Club, november 15.

A Salvus zenekarral először úgy nyolc éve találkoztam egy tehetségkutató versenyen, amit meg is nyertek. Azóta nem kísértem figyelemmel tevékenységüket, egészen mostanáig. Amikor megtudtam, hogy a hétvégén ők jönnek Barcikára, rájuk kerestem a youtube-on, hogy hangolódjak a koncertre. Már nyolc éve sem volt kétséges, hogy miért ők nyerték a tehetségkutatót, de az azóta megjelent albumaikkal be is bizonyították, hogy megérdemelten kapták az első díjat. Sajnos itt és most élőben ezt nem sok embernek tudták bebizonyítani, ugyanis a koncerten kb. 30 fő volt rájuk kíváncsi. Ennek ellenére jó hangulatú bulit csináltak. No de ne szaladjunk ennyire előre! A koncert előtt készítettem interjút is a srácokkal, amit később olvashattok majd.

A vendégzenekar ezen az estén a sajószentpéteri Screen volt.  Róluk nemrégiben a Nomad koncert és az Arlói Rock Fesztivál kapcsán már olvashattok.  Túl sok mindent nem tudok hozzátenni az ott leírtakhoz. A koncert feléről a Salvus interjú miatt le is késtem. :( Mindazonáltal mindig élvezet őket hallgatni. A fiúk csalódottak voltak a kevés néző miatt,  ezért kissé egykedvűen is játszottak. Ez valahol érthető is, hiszen ha a zenekar  felkészül egy koncertre, lehangoló, hogy csak pár ember előtt kell játszani. Sajnálatos, hogy nem jöttek többen, hiszen ez egy több, mint húsz éves csapat, akik korábban igen nagy népszerűségnek örvendtek ebben a régióban... Mindenesetre, aki ott volt, végigélvezhette a zenekar dalait, többek között a Gimme Good Time-ot is, amit az utóbbi néhány koncerten nem játszottak, pedig régebben kihagyhatatlan volt a Screen repertoárjából.

 

Screen

 


A Salvus zenekart nem törte le nagyon a kevés néző. Szerintem nem számítottak sok rajongóra- hiszen errefelé nem igazán ismerik őket- de ettől azért biztos többre.  A fiúk úgy tolták végig a koncertet, ahogy a tehetségkutatókon is mindig mondják: ugyanolyan elánnal kell játszani 20 ember előtt is, mintha kétszázan vagy kétezren hallgatnák. A banda a Kulcslyukon át a világgal és a hozzá tartozó Introval nyitott, ami a 2008-as Minden kezdet album nyitó tétele és egyben egy jó húzós kezdés. Második számként a személyes kedvencemet, a Torkon felejtett tüskék-et játszották. Nekem a Salvus ezen számai jönnek be, amik egy kicsit a megszokottól eltérő ritmikájúak. Ilyen például az Üzenet is, ami szintén bekerült a programban. Sikerült a legütősebb dalokat összeválogatni, amiből akad bőven. Mint ahogy a  könnyen megjegyezhető dallamos refrénekből is. Külön kiemelném a remekül kidolgozott vokál témákat.  Ilyen például a 6 lépés című tétel. Pötörke Zoli  basszusgitáros/énekes nagyszerű elgondolkodtató szövegeket írt, amelyek többnyire az emberi kapcsolatokról szólnak, mint pl: a Ketten egyedül c. dalban.  A legutóbbi feldolgozás EP mindhárom dalát eljátszották: Most múlik pontosan, Ilyenek voltunk, és a  Motel, melyek közelebb csalták a színpadhoz a maroknyi nézőt. Így egy jó hangulatú házibulivá alakult át a koncert. Ennek eredményeképp a lányok már a pult tetején is táncikáltak. A végén ráadásként eljátszották még az In Flames - Only For The Weak című számát, végezetül pedig újra a Motelt, amit Simon Gabi  - a Diamond tulaja- szeretett volna még egyszer hallani. Kérését egy üveg Baccardival nyomatékosította, aminek ugye nem lehetett ellenállni. :).

 

Salvus

 

 

Aki szereti a zúzós ám dallamos metal muzsikát, annak érdemes egy próbát tennie a Salvus zenekarral, aki ezen az estén  bebizonyította, hogy ütőképes koncertzenekar. Így tettem én is, és ezentúl nyomon fogom követni ténykedésüket.

Ti is nyomon követhetitek itt: https://www.facebook.com/salvusmusic?fref=ts
és itt: http://www.salvusmusic.hu/index.php#

Screen zenekar: https://www.facebook.com/pages/Screen/9507448135?hc_location=stream



Bodzilla
 

Címkék: 
Salvus
Screen