Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Saxon szorult helyzetbe került a debütáló albumuk bukása miatt



1980-ban jelent meg a Saxon második nagylemeze, a Wheels Of Steel, a brit heavy metal új hullámának egyik meghatározó albuma, amely többek közt a Metallica tagjaira is nagy hatással volt. A zenekar a debütáló album bukása miatt szorult helyzetbe került, így tudták, hogy ez az utolsó esélyük, amivel sikerült is élniük és olyan klasszikus dalokat raktak össze, mint a Motorcycle Man, a címadó Wheels Of Steel és a 747 (Strangers In The Night).
 
Steve Dawson, a zenekar akkori basszusgitárosa: "miután az első albumunk elhasalt, a menedzsmentünk dobott minket, de ez csak feltüzelt bennünket, és még inkább meg akartak mutatni mindenkinek, hogy tévednek velünk kapcsolatban."
 
Pete Hinton, a lemez producere: "eldobtam az agyamat, amikor először meghallottam a Motorcycle Man-t. Egyszerűen zseniális volt."
 
 
Biff Byford, a banda frontembere: "bíztunk benne, hogy sokkal jobb lesz a fogadtatása, mint az első lemezünknek, de ezt persze nem tudhattuk. Fogalmunk sem volt, mit hoz a jövő, azt viszont éreztük, hogy kurva jó dalok és igazi klasszikusok születtek. Sokat a mai napig játszunk a koncerteken."
 
Graham Oliver, a Saxon akkori gitárosa: "a Wheels Of Steel-t a mai napig veszik olyan fiatalok is, akik még nem is éltek akkor, amikor eredetileg megjelent. Ez számomra is felfoghatatlan."
 
A Wheels Of Steel hatalmas siker lett: összesen hét hónapig szerepelt a brit albumeladási listán, amelyen egészen az ötödik helyig jutott, ami egyértelműen jelezte, hogy a Saxon-nal komolyan számolni kell a jövőben.