Bejelentkezés

x
Search & Filters

Second Moon dalpremier a Sroneblood-tól, a black metalos Junkies-projekttőlA Junkies-tagokból verbuválódott Stoneblood nevű alakulat "Shrines of Morbid Indignity" címet viselő teljes albuma december 15-én jelenik meg a Metal.hu égisze alatt.
 
Second Moon címmel vadonatúj lyric videót mutatott be a zenekar, ami már a harmadik dal a két hét múlva megjelenő nagylemezről. A videó a decemberben érkező albumuk borítójának részleteit mutatja be. A lemezborító-festményt Ikosidio készítette, akivel a közös munka már nem újkeletű: Gravel (énekes-gitáros) és P. (az album dalszövegeinek írója) korábbi közös zenekaruk, a Paragon Zero Omass EP-jét is ő illusztrálta. A németországi grafikus az okkult, középkori kultúrából és ősi mitologikus témákból merít.
  
 
“Bár nagyon zöldfülű black metalos vagyok, szerintem ez a zene bárki részéről simán befogadható. Ebben a dalban van minden: valaki az első szám (Everlasting Breath) megjelenése után mondta, hogy nem rossz, nem rossz, de blastbeat biztos nem lesz az albumon. Na, ebben még az is van. Olyan volt nekem ezt a lemezt csinálni, mint a nagyszülő-unoka viszony. Komolyabb dolgom nem volt vele, csak max elrontani tudtam.” - osztotta meg Szekeres András gondolatait a dallal kapcsolatban.
 
Andris korábban ezt írta a Stoneblood-ról a Junkies oldalán: 
“Rendkívül élveztem a stúdiómunkát, nekem egy kicsit ilyen "utazás az ismeretlenbe"-érzésem volt végig. Nem tudom, hova fut ki ez a projekt, de szeretem minden percét, bármeddig is tart.”