Bejelentkezés

x
Search & Filters

Serj Tankian szerint ez az egyetlen probléma a System Of A Down-nál

A System Of A Down a tervek szerint Budapesten játszott volna idén júniusban, a turné azonban a koronavírus miatt elmaradt, és bár a zenekar pótolja a koncertek egy részét jövőre, a magyar buli nem tartozik ezek közé. A banda egyébként sem kényezteti el a rajongókat: a legutóbbi albumuk megjelenése óta már 15 év telt el és nem sok remény van rá, hogy belátható időn új dalokkal jelentkeznének. Serj Tankian szerint ennek egyetlen oka van és az sem feltétlenül rossz dolog.
 
"Az az egyetlen probléma, hogy nem tudunk közös nevezőre jutni a művészi kérdésekben, és igazából ez nem baj, mert az alkotó emberek már csak ilyenek. Lehet, hogy például két festő nagyon jó barátságban van egymással, de ha együtt dolgoznának, mégsem értenének egyet, mert mindketten más módszereket alkalmaznak vagy mást tartanak jónak, de a barátság ettől függetlenül megmarad.
 
Voltak köztünk nézeteltérések az évek során, de szerencsére ezeket sikerült rendeznünk és azóta is jó kapcsolat van köztünk. Talán nem sok zenész ismerné ezt el, de én mindig is vállaltam, hogy a többiekkel való barátságom fontosabb nekem, mint a banda, hiszen ez volt előbb, a zenélés pedig csak ezután következett. Mindig is különbözőek voltunk, de pont ezért tudtunk jó dalokat írni, egy ideje viszont nem találjuk a közös pontokat a zenében és talán soha nem is fogjuk, de ez nem baj. A lényeg az, hogy a barátságunk megmaradjon."