Bejelentkezés

x
Search & Filters

Simone Simons: "az igazi művészet az, amit hús-vér emberek alkotnak meg"Az elmúlt években hatalmas fejlesztések történtek a mesterséges intelligenciával kapcsolatban, amiknek eredményeként a technológiát egyre több területen és egyre hatékonyabban lehet használni. Az AI már a zenében is megjelent, a többség azonban egyelőre kétkedve és fenntartásokkal fogadja. Közéjük tartozik az Epica énekesnője, Simone Simons is, aki úgy gondolja, hogy az igazi művészet az, amit hús-vér emberek hoznak létre.
 
"Sokszor szóba kerül ez a téma a backstage-ben, ha más zenekarok tagjaival vagy egyéb alkotókkal beszélgetünk. Egyesek jobban tartanak tőle, mások kevésbé. Ami engem illet, igyekszem alkalmazkodni hozzá, hiszen megállítani úgysem tudjuk, és ha már jelen van, akkor akár meg is próbálhatunk valami jót kihozni belőle. Néhány barátom nagyon rápörgött erre a témára, de én nem szeretnék túl sokat foglalkozni vele, mert csak beleőrülnék. Röviden úgy gondolom, hogy az igazi művészet az, amit hús-vér emberek alkotnak meg.
 
Az egyik stábtagunk elkészítette a mesterséges intelligenciával az Abyss Of Time című dalunkat Pink hangjával, és azzal a megjegyzéssel küldte át nekem, hogy Pink a mi számunkat énekli. Először nem is tudtam hova tenni az egészet, aztán végül felismertem Pink hangját, de nagyon hiányzott belőle a lélek. Bármilyen fejlett is egy gép, az érzelmeket szerintem nem tudja lemásolni, a szövegíráshoz viszont jó mankó lehet. Én mindig magamtól írom a szövegeimet, bár időnként megnézem a Thesaurus-t vagy a RhymeZone-t egy-egy kifejezéshez vagy rímhez, de már ezt is egy kicsit csalásnak érzem. Mindenesetre annyit megígérhetek, hogy az én szövegeim továbbra is a saját furcsa agyszüleményeim lesznek!"