Bejelentkezés

x
Search & Filters

Slash: David Bowie-nak köszönhetően döbbentem rá, hogy milyen tudatállapotban is vagyok valójában"

A Guns N' Roses gitárosa, Slash a Kerrang!-nak adott interjújában idézte fel a 80-as évek végét és a 90-es éveket, amikor sok zenészhez hasonlóan ő is túlzásba vitte az ivást, a drogozást és a bulizást, azonban David Bowie olyan gondolatot ébresztett benne, amely sorsfordítónak bizonyult.
 
"Mindenki hallott sztorikat ebből az időszakból és tényleg nagyon őrült dolgok mentek akkoriban. Egy időben elég durva hallucinációk gyötörtek és meséltem ezekről David Bowie-nak, aki azt mondta, hogy bizonyára arról van szó, hogy nem érzem jól magam a bőrömben, és sebezhetővé váltam a körülöttem zajló dolgok miatt, ezért látok olyan dolgokat, amiket a többség nem. Ez egy nagyon mély gondolat volt és igazán jó tanácsnak tartottam. Ennek köszönhetően döbbentem rá, hogy milyen tudatállapotban is vagyok valójában."
 
A cilinderes gitáros és David Bowie kapcsolatához egészen a 70-es évekig kell visszarepülnünk az időben, amikor is Slash édesanyja, Ola Hudson Bowie-nak dolgozott, majd a munkakapcsolatból egy időre szerelem is lett. A Guns N' Roses gitárosa néhány éve az önéletrajzában is felidézte azt a sztorit a kamaszkorából, amikor rányitott az édesanyjára és Bowie-ra, miközben mindketten meztelenek voltak. Slash persze ekkor még nem volt legendás zenész, csak egy átlagos kamasz, aki épp akkoriban kezdett gitározni, így Bowie bizonyára inspirálóan hatott rá, még ha nem is éppen ezzel a kellemetlen közös emlékükkel.