Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Slayer tíz legjobb riffje



Jeff Hanneman a metal leggonoszabb és legnyugtalanítóbb hangulatú riffjeit írta meg. Elég csak a Raining Blood kezdésére gondolnunk, amely már első hallgatásra is örökre beleég az ember agyába, így nem csoda, hogy legendás klasszikus lett belőle. A Reign In Blood album egyébként is tele van emlékezetes riffekkel, például a méltatlanul alulértékelt Postmertemben is, amely szintén Jeff szerzeménye.

A Slayer azonban már az első albumán, a Show No Mercy-n is bizonyította, hogy igazi riffmesterekből áll, különösen jó példa erre a B oldal első dala, a Black Magic. A következő években aztán a zenekar még tovább tökéletesítette egyedi hangzását, és egyre inkább elszakadt a korábban még domináns, a Brit Heavy Metal Új Hullámára jellemző témáktól. Talán a Hell Awaitsszel lett a Slayer igazán olyan, amilyennek ma ismerjük. Az At Dawn They Sleep ijesztő hangulata tökéletesen előrevetítette, hogy mire lehet számítani a továbbiakban.

A mesteri South Of Heaven jelentős változást hozott, és bár a riffek kicsit lassabbak lettek, így is olyan gyöngyszemek találhatók az albumon, mint a Silent Scream, a Live Undead, a Mandatory Suicide és persze a címadó dal. Lássuk tehát a Slayer eddigi pályafutasának tíz legjobb riffjét.