Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sokáig egy centet sem keresett első slágerével a Nickelback



A 2001-ben megjelent harmadik Nickelback album, a Silver Side Up sorsfordítónak bizonyult a banda történetében: meghozta a nagy nemzetközi áttörést számukra és több országban is listavezető lett, ami nagy szerepe volt a How You Remind Me című dalnak, ami a zenekar első igazi slágere lett. A csapat frontembere, Chad Kroeger és ügyvédje, Jonathan Simkin  a Sticks and Stones podcast vendégei voltak, ahol elárulták, hogy a nagy népszerűség ellenére az együttes sokáig egy centet sem látott a sikerdalból.
 
Jonathan Simkin: "a Roadrunner kiadó fejesei egyszer meghívtak minket vacsorára, és ezt az estét sosem felejtem el, mert ez volt az első olyan alkalom, hogy limuzint küldtek értünk. Miközben végiggurultunk Manhattan utcáin, Chad-del összenéztünk, és egyszerre tört ki belőlünk, hogy 'igen, sikerült! Gazdagok lettünk!' És boldogan ölelgettük egymást."
 
Chad Kroeger: "Azt azért hozzá kell tenni, hogy ez nem úgy megy, ahogy sokan elképzelik. Egy zenekar sem lesz egyik percről a másikra milliomos csak azért, mert megír egy slágert. Mi sem kerestünk vagyonokat, sőt, én sokáig egy centet sem kaptam a How You Remind Me és az egész Silver Side Up album után. A turnéink is csak nullszaldósra jöttek ki, hiszen fizetnünk kellett a buszt és a stábtagokat. Sosem volt olyan filmbeillő pillanat, hogy kaptunk volna egy vaskos csekket és csak azon kellett agyalnunk, hogy mit is vegyünk először. Lépésről lépésre kellett haladnunk."