Bejelentkezés

x
Search & Filters

Sör- és Jägerszag mindenkinek, aki szereti - Megjelent a Hellburnt bemutatkozó EP-je!



2014-ben stoner, blues, súlyos, középtempós egyvelegnek indult a Hellburnt zenéje, amit azóta hol újítanak, hol öregbítenek a srácok. Pár év alatt szépen fel is gyűltek a jägeresüveg mellé zengetett saját számok, így a banda el is kezdte a stúdiózást. A legkorábbi négy dalukat már fel is vették. Ez lett a nemrég fizikai formában – saját márkás sörként! – Devilspit néven megjelent, ezzel párhuzamosan on-line pedig Hellburnt címmel kihozott négyszámos EP. 
 
Egyértelműen a csapat egyik közös nevezője a sör (ld. Beerserk c. dal), ami nélkül a stúdiózás sem lenne az igazi: "A felvételek jó hangulatban folytak, néha az egész társaság lejött sörözgetni.” – nyilatkozta Fekete Andrea (dob).
 
Szőke Csaba (ének), a Hellburnt frontembere is élvezte a stúdióba vonulást: “A felvétel jó hangulatú és gördülékeny volt, mindenki profin állt hozzá. Azt hiszem, ez érződik az eredményen is. Az elkészült albumon szerintem a Free:fall az, ami a leginkább jellemző a stílusunkra, talán ezt nevezném kedvencemnek. De az igazi favoritom a következő lemezen lesz majd, amire – ha minden jól megy – nem is kell sokat várni.”
 
“Mivel a dalok nagy része az én gyermekem, nehéz kedvencet választani. Az EP-ről talán a Free:Fall, mert nagyon erős a refrén, és a szólóban van egy csodálatosan „gonosz” hang/harmónia, amitől egyedi ízt kap. Nem véletlen, hogy ez a szám ment fel a leggyorsabban.” – árulta el a zenekar “motorja”, Ványi Sándor (gitár).
 
 
“Az egész EP-felvétel egy komolyan vett szórakozás volt, nem feszültem rá, és szerintem a többiek sem. Jól éreztük magunkat a stúdióban, bontottuk a söröket, és hallgattuk, milyen az, amikor a sörszagú metál elkezd ütősen szólni. Kögével (a hangmérnök) amúgy is könnyű együtt dolgozni, ismeri és – szemmel láthatólag – bírja is a stílusunkat/zenénket. Egészen bizonyos, hogy a következő lemezt is vele fogjuk felvenni. A dalok készen is állnak, és íródnak az újak is. A következő pár hónap koncertezéssel telik, a kislemez dalai újabbakkal kiegészülve csendülnek majd fel.”
 
A banda tehát idén folytatja a koncertezést fővárosban és vidéken is, valamint egy új kislemez is várható még ebben az évben.
 
A Hellburnt tagjai:
 
Szőke Csaba – ének
Császár László – gitár
Ványi Sándor – gitár
Nagy Gábor – basszusgitár
Fekete Andrea – dob
 
A Hellburnt Facebook oldala itt elérhető
 
A négyszámos Hellburnt kislemez meghallgatható vagy beágyazható az alábbi platformok bármelyikéről: SoundCloudYouTubeSpotify