Bejelentkezés

x
Search & Filters

„Söráztatta gyökerek” Muddy Roots: 'Wings On My Back' lemezkritika



Nemrég kaptam kézhez a Muddy Roots december 13-án hivatalosan megjelenő nagylemezét, amit ezúton is köszönök szépen. A kőbányai rock and roll trió Wings On My Back debütje 8 számot rejt csekély fél órában, méghozzá fuzz-os stoner rock a játék neve, de haladjunk szépen sorjában.
 
A srácok nem ma kezdték az ipart, Burning Full Throttle néven már találkozhattatok velük (én még csak most, pedig két lemezük is megjelent anno) nos, a BFT földbeállása után nem adták fel a zenélési vágyukat, így nemrég Muddy Roots néven születtek újjá. Az Angel bevezetőt hallva már lehet érezni, hogy merre visz az út: egy füstös kocsmába ahol a whisky mellé sör megy „kisérő”-nek, ahol a lányok az asztalon táncolnak, dübörög a R’N’R és néha összeverekszik pár ember a biliárdasztal mellett. Miközben spontán szétverik egymást és a berendezést, a Muddy Roots gond nélkül tolja a set-jét az elveszett sivatagi bár színpadán. A címadó dalban megidézik Lemmy szellemét, szinte érezni, ahogy az öreg csöndben a háttérbe meghúzódva szívja Marlboro-ját. Hangulatos darab, karcos a sound, nincs agyonkeverve, nekem totál élőnek tűnik. Mintha teljesen élőben rántották volna fel az egészet. Abszolút rendben van. A Lend Me!-vel nem áll meg a lendület, robogunk tovább járgányukkal az úton, még korrekt gitárszólókat is kapunk, a Dance In The Sand-ben szintén. A soron következő Devil’s Highway nagyon tetszik, ugyanis kicsit nagyobb lélegzetvételben mutatja be a Muddy Roots szerethető és feelinges világát, koncerten meghallgatnám szívesen. Aztán jön a Goddess Waitress dal, van benne egy tök fain basszusgitáros rész, amitől még ízesebb lesz a Saras Gyökerek zenéje… Vagy sör áztatta? Ki tudja. Erre a nótára készült amúgy videoklip, a hangzása miatt gondolom, ez egy régebbi verzió lehet, de mintha máshogyan lenne kikeverve. Mindenesetre a dal értékéből ez nem von le semmit.
 
 
A Woodoo Garden zárja a lemezt, kellemes gitárnyúzásokkal tarkított track - bár a vudu misztikumát annyira nem érzem ki belőle – és már vége is a Wings On My Back-nek.
 
A Muddy Roots-ot jelenleg hárman alkotják: Csaba – basszus és vokálok, Feri – gitárok, Atis – dobok. Nem sok infóm van a tagságról, még annyi, hogy a SSR stúdióban rögzítették az anyagot, nyersen, zajosan szól, illik a zenéhez. Minden hangszerest szépen kihallani, a basszustémák kifejezetten jók, ügyesen meg vannak írva. Érezni, hogy szeretik a srácok játszani ezt a stílust, van köztük kémia, dalszerzői vénájuk egészséges, nem érzem, hogy bármi is erőltetve vagy izzadtságszagú lenne.
 
Még sok-sok további lemezt és rengeteg koncertet!
 
 
Elérhetőségek: Facebook, Bandcamp
 
Lupus Canis