Bejelentkezés

x
Search & Filters

A Supernem az Akváriumban is hibátlan koncertet adott az év zárásaként (koncertbeszámoló)

A Supernem legénysége idén sem unatkozott: szokás szerint rengeteg koncertet adtak, összemérték erejüket a Fish!-sel egy különleges bandaháborúban (beszámoló itt), Szabi pedig még a Sztárban sztár legutóbbi szériájába is beült zsűrizni, de valahogy ennyi minden mellett is jutott idejük a dalszerzésre, és egy téli turnéra is, amelynek budapesti állomásán, az Akvárium Klubban jártunk.
 
Be kell vallanom, hajlamos vagyok a késésre (bárhonnan és bármikor), de ezúttal nem lehetett kérdés, hogy időben az Akváriumban kell lenni, hiszen nem sokkal negyed 8 után már színpadon volt egyik kedvenc fiatal magyar zenekarom, a Kies, akik szokás szerint tökéletesen alapozták meg a hangulatot a rendelkezésükre álló bő fél órában. Aki esetleg nem, vagy nem eléggé ismerné Kaldenekker Feriéket, mindenképpen „járjon utánuk”, kezdve akár az idén kiadott és remekül sikerült 2017 című albummal (lemezkritika itt).
 
 
Az este második vendégzenekara, a Karmapirin eddig ismeretlen volt számomra, ami súlyos vétség, ugyanis Zombor Szabiék zenéje nagyon izgalmas, sokszínű és érzelmekkel teli, és ehhez remekül illik Szakos Andrea hangja, aki egyébként már a harmadik énekesnő a csapatban. A közönség létszáma folyamatosan nőtt és a Karmapirin koncert közepe-vége felé már kifejezetten sokan voltunk. Mindenképp meg kell említenem, hogy már ekkor – és a Kies koncertje alatt is – hibátlan volt a hangosítás és a fénytechnika is, ami nagyon sok pluszt adhat egy igazán jó élményhez. A zenekar egyébként nagyjából 40 percet játszott, és az biztos, hogy engem sikerült meggyőzniük és bár először, de nem utoljára találkoztunk.
 
 
Jó pár Supernem koncerten megfordultam már az évek során és Szabiéktól megszokott, hogy mindig hatalmas bulit csinálnak, legyen szó akár egy fesztiválról, akár egy szabadtéri koncertről, vagy akár az Akvárium klubról, mint most. Az aktuális turné a Weekend nevet kapta és a fiúk nem titkoltan azt is vállalták, hogy minden helyszínen igazi hétvégi bulihangulatot teremtenek a naptól függetlenül, persze az is igaz, hogy a péntek este már szinte a hétvégéhez tartozik, ami szintén dobhatott egy kicsit mindenki hangulatán az esetlegesen fárasztó hét után.
 
Minden Supernem koncerten –és valahányszor belefutok valahol egy-egy dalba – újra és újra tudatosul bennem, hogy mennyi olyan örökérvényű dala („csúnya” szóval: slágere) van a srácoknak, amelyek egész egyszerűen megkerülhetetlenek, legalábbis egy bizonyos korosztály számára biztosan. Generáció, Hova megy, ki?, Irány a moziba be, Viszlát, szevasz, Reggelig táncolni egy rossz cipőben… elég csak beüvölteni valamelyik címet, és az ember máris teli torokból üvölti a hozzá tartozó dalt, és már csak ezért is nagy élmény és nagy buli egy Supernem koncert, mert itt aztán tényleg garantáltan nincs olyan ember, aki csendben, mozdulatlanul álldogálna.
 
 
Ezúttal kicsit előre is tekintett a zenekar, hiszen jövőre új album érkezik, ráadásul a napokban került ki a Jelezz vissza a klipje, amely a 2018-as Fishing On Orfű hivatalos dala lesz, így nem meglepő, hogy ez is elhangzott péntek este, amivel láthatóan és hallhatóan sokan megismerkedtek már otthon, hogy ne legyen gond az énekléssel.
 
Nem is nagyon érdemes ezt tovább ragozni: a Supernem az Akváriumban is hibátlan koncertet adott az év zárásaként, ráadásul két másik kiváló zenekart is láthattunk, akikről szintén csak a legjobbakat lehet elmondani. Ennél több pedig nem is kell egy igazán nagy (téli) bulihoz!
 
 
Tóth Mátyás
 
Fotó: Hegyi Júlia Lili