Bejelentkezés

x
Search & Filters

Szegeden nem csak a halászlé erős - Fall lemezkritika

Noha szeretem a jóféle death metal muzsikát, mindig is csak alkalmi fogyasztója voltam. Emiatt talán kicsit nehéz dolgom is van a szegedi Fall zenekar demójával... vagy talán mégsem.

A zenekar egy amolyan igazi Szeged és vonzáskörzete allstars brigád, példának okáért Molnár Szabolcs gitáros a Sin Of Godban tépte a húrokat, Szenti Árpád pedig a makói Athame dobosa volt, és sorolhatnánk. Innen látszik, hogy kipróbált, harcedzett muzsikusokkal van dolgunk, innentől már elvileg nem is lehet rossz az anyag... mert nem is az.

Talán nem ez a 4 dal fogja megreformálni az extrém zenei társadalmat, ellenben a műfaj kedvelői igen kellemes kis hallgatnivalóra találhatnak. Hangzásilag rendben vagyunk. Nem nyugati nagykiadós minőség, viszont kivehető, és érthető minden. A banda fő hatásainak hatásainak talán a Nile-t és az Immolationt mondanám, persze nem ennyire sarkos a dolog, merítenek innen-onnan ezt-azt a srácok. Például kicsit meglepett a nyitó Awakening dallamos középrésze, a tiszta gitárral, amire persze aztán bezúdul a két lábdob, és a hörgés, megnyugodhatunk. Ami még feltűnő, az az Unnatural Selection intrója, ami nekem talán a Mayhemet, vagy valami hasonszőrű bandát idéz. A Write The Law With Knife középrészébe is szorult némi atmoszféra. Ezeket leszámítva a jó öreg death metalt kapjuk, jó váltásokkal, meglepően fogós riffekkel, korrekt hangszeres játékkal.

 

 

A dobot külön kiemelném. Egy-két helyen Árpi valami iszonyat iramot diktál. A Kataklysmnek volt szokása az ilyesfajta csépelés, ami üt, képes emelni a tétet. Kovács Zoltán Frigyes hörgése talán átlagosnak nevezhető. Nem kiemelkedő, viszont a fület sem bántja. Talán a gitárszólók tűnnek néha erőtlennek egy kicsit, viszont helyükön vannak, bár néha talán kicsit sok. Ami viszont zseniális húzás volt, az az, hogy a Beat You Till You Have Blood-hoz készítettek a srácok klipet, ugyanis messze a legfogósabb tétel a demón. Szilaj, ütős, fogós riffek, jó váltások, igazi mészárszék.

Összességében jó anyagot kaptunk a szegedi halálbrigádtól, innentől kíváncsi leszek a következő kiadványra, nagylemezre. A régi motoros halálfémesek tegyenek velük nyugodtan egy próbát, de a műfajjal ismerkedőknek is merem ajánlani őket, mivel befogadhatóbb a nem beedzett fülnek, mint mondjuk a Nile, vagy a Necrophagist. Pontokat most nem adok, azokat megtartom a nagylemezre.

Fall a Facebook-on: https://www.facebook.com/pages/FALL/404878576263229Fall - Beat You Till You Have Blood

 

 

Ozzi

Címkék: 
Fall zenekar