Bejelentkezés

x
Search & Filters

Szentesi katonákkal a soraiban nyomja a hard rock-ot a Kanálgép zenekar

A Kanálgép zenekar, egy tökös hard rock csapat, amelynek tagjai, a Magyar Honvédség szentesi katonáiból áll.
 
A 2010-ben alakult zenekar útját az első pár évben stíluskeresés, és tagcserék fűszerezték. Mindezek mellett több klub és fesztivál fellépés segítette a kezdeti szárnycsapásokat.
 
Eleinte feldolgozásokkal, majd egyre több saját szerzeménnyel próbálták megtalálni a saját hangjukat. Mindennek a pozitív visszacsatolása, hogy Honvédségi tehetségkutatóban a közönségdíj mellett csillagdíjat is nyertek.
 
A hazai fellépések mellett külföldön is lehetőséget kaptak: Játszhattak a lengyelországi Wengorsewo rockfesztiválon, valamint a Szarajevóban külszolgálatot teljesítő katonáknak mutathatták meg, hogy milyen az igazi szentesi hard-rock.
 
10. évfordulójukra elkészült az első 8 saját dalt tartalmazó albumuk, Mennek a lányok címmel. A felvételek a gyulai No Silence studioban készültek Simon István producer és hangmérnök segítségével.
 
Bár a koronavírus járvány akadályozza a fellépésüket, lendületük töretlen. A kialakult helyzet újabb és újabb saját dalok írására sarkallja a bandát, melyeket még idén szeretnék stúdióba vinni és egy újabb albummal meglepni a közönséget.
 
A Mennek a lányok című albumuk elérhető a YouTube-on, Spotify-on, és Itunes-on is.
 
Természetesen a zenekar élete nyomon követhető a Facebookon, valamint az Instagramon.
 
ének: Beregszászi László (főtörzsőrmester)
szólógitár: Lakatos Krisztián (tizedes)
basszusgitár: Lantos Lehel (hadnagy)
dob: Pesti István (főhadnagy)