Bejelentkezés

x
Search & Filters

Szerencsejátékos rocksztárok, akik szívesen kockáztattak a nyerőgépeknél vagy a pókerasztalnál

A rock és a szerencsejáték sok szállal kapcsolódik egymáshoz: több jól ismert dalban is megjelenik ez a téma - gondoljunk csak az Ace Of Spades-re - és jó néhány zenészről köztudott, hogy szívesen kockáztat kaszinókban, nyerőgépeknél vagy éppen a pókerasztalnál. Most hét ilyen rocksztár következik.
 
- Lemmy Kilmister: a többségnek minden bizonnyal a Motörhead legendás frontembere jut eszébe először a szerencsejátékokról, mivel Lemmy gyakran hosszú órákat töltött a játékgépek előtt a kaszinókban vagy éppen törzshelyén, a Rainbow Bar & Grill-ben. Egyes legendák szerint még a beceneve is ebből fakad, ugyanis gyakran mondta barátainak, hogy "lend me a fiver", vagyis adjanak neki kölcsön egy ötöst.
 
 
 
- Scott Ian: az Anthrax gitárosa alapvetően nem volt nagy szerencsejátékos, de a VH1 felkérésére részt vett egy hírességekkel megrendezett Texas Hold'em pókerbajnokságon, amit meg is nyert, bár saját bevallása szerint végig teljesen vakon volt és csakis a szerencsének köszönhette a sikerét. Scott azonban ezután komolyabban is elkezdett foglalkozni a pókerrel és 2009-ben részt vett egy hivatalos kupán, ahol a profikkal szemben ugyan alulmaradt, de így is nyert 20 ezer dollárt (5,9 millió forint).
 
 
 
- Sully Erna: Ian-nel ellentétben a Godsmack frontembere régóta érdeklődött a póker iránt és egy időben szinte profi szinten űzte. Az első komolyabb megmérettetése neki is egy sztárok közt zajló verseny volt, amelyen 17 ezer dollárt (5 millió forint) kasszírozott, de a legnagyobb sikerét a World Poker Classic egyik tornáján aratta, amelyen ő lett a második és ezzel 300 ezer dollár (88,5 millió forint) ütötte a markát.
 
 
 
- Ace Frehley: Frehley is szeret pókerezni, bár valószínűleg nem annyira, mint azt a rajongók hiszik róla. Biztosan csak annyit tudunk, hogy a KISS alapító gitárosa 2006-ban ugyanazon a kupán versenyzett, amelyiken Scott Ian is, de az Anthrax gitárosával ellentétben ő egy centet sem nyert.
 
 
 
- Rex Brown: Brown a könyvében is leírja, hogy imádott kaszinókba járni néhai zenésztársával, Vinnie Paul-lal és a 90-es években a szerencsejátékozás szinte kötelező része volt a Pantera turnéinak. Rex egy sztorit is felidézett, miszerint egy alaposan átmulatott éjszaka után arra ébredt Vegasban, hogy 20 ezer dollárral (5,9 millió forint) tartozik az egyik kaszinóban és mivel ennyi pénze nem volt, kénytelen volt visszanyerni az összeget, amiben a buszsofőrük volt segítségére, akiről kiderült, hogy profi blackjack-es. Brown végül 27 ezer dollárt (7,9 millió forint) nyert, amiből rendezhette az adósságát és még egy kis költőpénze is maradt.
 
 
 
- Vinnie Paul: ahogy az előző sztoriból is kiderül, Vinnie Paul-tól sem állt távol a szerencsejátékok világa, ráadásul a dobos egy ideig Las Vegasban élt, így bőven volt lehetősége pókerezni. Általában Rox Brown-nal és Sully Erna-val játszott, 2006-ban pedig ő is részt vett azon a versenyen, amelyen Scott Ian és Ace Frehley, és bár a rutin mellette szólt, végül mégis alulmaradt az Anthrax gitárosával szemben.
 
 
 
- Dusty Hill: a ZZ Top basszusgitárosa sem hiányozhatott a már többször említett 2006-os pókertornáról, az ő igazi szenvedélye azonban a kockázás, aminek rendszeresen hódolt is, és általában egy nagy szivarral a szájában lépett be a kaszinókba. A dolog iróniája, hogy a zenekar tagjai alapvetően kifejezetten spórolós típusok: általában a repülőgépeken is turistaosztályon utaznak, hogy ne szórják feleslegesen a pénzt, de úgy tűnik, a kockázás kivételt képez.