Bejelentkezés

x
Search & Filters

Szimfonikus kísérettel jelent meg az Ismerős Arcok 'Nélküled' című emblematikus dala



Az Ismerős Arcok idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját. A jubileumi alkalomból újragondolva, szimfonikus kísérettel jelentetik meg a Nélküled című emblematikus dalukat, amely az egész Kárpát-medencei magyarság összetartozásának jelképe lett. Június 22-én 18 órától a Barba Negra Trackben adnak jubileumi nagykoncertet, továbbá aznap jelenik meg a GrundRecords gondozásában jubileumi lemezük díszkiadásban.
 
A Nélküled, ez a széles körben ismert és kedvelt dal hozta meg az Ismerős Arcok számára az áttörést, valamint a töretlen népszerűséget határon innen és túl. A dalt a határon túli magyarság már-már a Himnuszhoz hasonlóan tiszteli, szereti és énekli különleges események alkalmával. A dal eredetije 2007-ben jelent meg az Éberálom című lemezen. Az akkor készült koncertfelvétel ma már 34 milliós megtekintés felett jár YouTube-on, azonban az együttes már nem elégedett az akkori vizualitással. A zenekar vezetője, Nyerges Attila így nyilatkozott: „a dal azóta olyan ívet futott be, amihez az a kisfilm rég nem méltó”. Régi vágyuk volt egy szimfonikus kísérettel kiegészített változatot készíteni a dalhoz, ezáltal visszaadva mindazt, amiről és ahogyan szól a Nélküled. Ennek apropóján forgattak a dalhoz egy hivatalos videoklipet, május 15-én az origo.hu-n volt a klippremier. Egy forgatócsoport járta az országot és a határon túli magyar településeket a zenekarral, érdekes arcokra "vadászva". A zenekar tagjain kívül érdekes arcok, civilek jelennek meg a videóban, az együttes filozófiája szerint mutatva be a teljes magyarságot, mindennemű hovatartozás nélkül. Senki sem ölt szerepeket, a hentes hentes, a mentős mentős, a fogorvos fogorvos, a pap pap, a földmunkás pedig földmunkás. Ismerős arcok a mindennapi környezetünkből.
 
 
 
A jubileumot a tagok rajongóikkal együtt egy húsz állomásos speciális, akusztikus koncertsorozattal ünnepelték meg. A turné tavaly télen kezdődött és idén februárban fejeződött be Budapesten. A turné két záróelőadását az Újszínházban tartották, teltház előtt, hatalmas sikerrel. Mindkét koncert hang- és képanyagát rögzítették, az ott készült felvételből a GrundRecords gondozásában június 22-én jelenik meg egy CD+DVD díszkiadás.  Szintén június 22-én, este a Barba Negra Trackben ad jubileumi nagykoncertet az Ismerős Arcok. Az új exkluzív kiadványból a helyszínen vásárolhatnak majd először a rajongók.