Bejelentkezés

x
Search & Filters

Szólóalbumot ad ki Dave Lombardo és egy dalt már be is mutatottMájus 5-én jelenik meg a Slayer egykori dobosa, Dave Lombardo első szólóalbuma, a Rites Of Percussion, amelyről a zenész már be is mutatott egy Journey Of The Host című dalt kedvcsinálóként.
 
"A szólóalbum ötletét Mike Patton dobta fel még 1998-ban, amikor megmutatta Tito Puente 'Top Percussion' lemezét. Korábban is ismertem már Tito-t, azt viszont nem tudtam, hogy Mike ennyi különféle zenélt hallgat és ilyen széles látószöggel rendelkezik, úgyhogy ez nagyon inspirált. Egyébként is szokásom volt, hogy felvettem kazettára néhány ötletemet az évek során, de Patton ragaszkodott hozzá, hogy egyszer muszáj készítenem egy dobalbumot
 
Az ötlet tehát régóta adott volt, csak a megfelelő időzítés hiányzott. Amikor aztán beütött a pandémia és világossá vált, hogy egy jó darabig nem turnézhatok, rögtön elkezdtem dolgozni ezen az anyagon, amiből egész életem egyik legjobb élménye kerekedett ki. Nagyon felszabadító volt, hogy végre nem kell ide-oda pakolásznom a cuccaimat, hanem nyugalomban lehetek és bármikor előkaphatom bármelyik felszerelésemet. Az otthonom lett az az oázis számomra, ahol szabad és kreatív lehettem. Egyrészt persze szomorú voltam hiszen a turnézással együtt a bevételi forrásomat is elvesztettem, másrészt viszont végre volt időm elmerülni a különféle stúdiós szoftverek és felvételi technikák világában. Nagyon tanulságos és örömteli kaland volt."
 
 
A Rites Of Percussion album dallistája:
 
01. Initiatory Madness
02. Separation From The Sacred
03. Inner Sanctum
04. Journey Of The Host
05. Maunder In Liminality
06. Despojo
07. Interfearium
08. Blood Let
09. Warpath
10. Guerrero
11. Vicissitude
12. Omiero
13. Animismo