Bejelentkezés

x
Search & Filters

Tavaszköszöntő Punk Invázió február 28-án, a Zúzda Rock Kertben



Tavasz közeleg, a szabadba vonz a friss levegő, a rügyező fák és a nyíló virágok illata. Egy-egy esős nap borongós hangulata képes még a képen torzítani, olykor szokás fedett helyre menekülni. Hogy február 28-án milyen időre számíthatunk, az még kérdéses, talán adnak pontos előrejelzést a meteorológusok. De mielőtt a szabadtéri rendezvényekre terelődne a figyelem, a Macskanadrág és társasága úgy döntött, még egy klub-buli belefér előbb! A tervezgetés eredménye hat zenekart felvonultató Tavaszköszöntő Punk Inváziót eredményez. Kedvezve ezzel a punk-rock vonal kedvelőinek, egyben azok számára is, akik a nemrég lezajlott 36 órás fesztivál hangulatától még nem tértek magukhoz, visszavágynak. Talpalávalót szolgáltatni érkeznek a szélrózsa minden irányából: Esztergomból az Eznemjazz, Balassagyarmatról a Félmegoldás, Szolnokról a Gulyás Band, Salgótarjánból a Macskanadrág, Nyíregyházáról az Own Project, valamint Várpalotáról a Viadukt. Újra indul a hajnalig tartó banzáj, 3 akkord alapokról indult muzsika, sok egyéb hatással színesítve!

Február 28. (péntek) - Tavaszköszöntő Punk Invázió

Fellépők: Eznemjazz, Félmegoldás, Gulyás Band, Macskanadrág, Own Project, Viadukt
Belépő: 990 Ft (éjféltől ingyenes)

Kezdés: 20.00
https://www.facebook.com/events/655929487792049/

Eznemjazz

A zenekar 2011-ben alakult Esztergomban, Sütő Balázs basszusgitáros, és Papp Lajos (ex-Graveyard at Maximum) kezdeményezésére, akikhez később Szőke Márk dobos csatlakozott. Az első évben a próbák során többnyire feldolgozásokat játszottak. 2012 tavaszára sikerült összeállítaniuk saját számaikból álló koncertanyagukat, amivel a sorozatos fellépések is kezdetét vették. Aktívan koncerteznek Esztergomban (Pl.: Esztergomi Sziget Fesztivál) és környékén, de megfordultak már Budapesten és Szlovákiában is. Az együttesre leginkább a rock jellemző, de felfedezhető dalaikban a punk és a funky stílusjegyei is. Saját, magyar nyelvű dalokat játszanak. A dalszövegeket Papp Lajos írja. A szövegek általában egyes szám első személyben íródnak, a számokban intenzíven, gyorsan adagolják a mondanivalót. Elsodorva című első kislemezük 2013 nyarán került rögzítésre 6 saját számmal, melyet az Abnormal hangstúdióban késztettek el.

https://www.facebook.com/eznemjazz
Youtube csatorna: http://www.youtube.com/channel/UC5xKskz_JuOYTDMvkAF5vHw
Bandcamp: https://eznemjazz.bandcamp.com/

 



Félmegoldás

2008 nyarán alakult a zenekar. Kezdetben csak Lakatos Tamás (Keny ,dob) és Szenográdi István (Szennyes, basszusgitár, ének) alkotta a bandát, majd néhány nap elteltével csatlakozott Kővári Tamás (Cövek, gitár). Hangszeres tudásukat abszolút nulláról kezdték, nem is nagyon tudták eldönteni, ki milyen szerepet töltsön be a csapatban. Innen jött a névválasztás is és kialakult a jelenlegi formáció. A zenekar stílusát tekintve talán az alternatív punk rockhoz áll a legközelebb, de sok elemmel színesítik számaikat. Saját dalokkal kezdtek el dolgozni, majd később néhány feldolgozásba is belefogtak. Néhány számukat sikerült rögzíteni házi megoldással, jelenleg pedig keresik a bemutatkozási lehetőségeket és dolgoznak az újabb dalokon.

https://www.facebook.com/Felmegoldas

 



Gulyás Band

A zenekar 2003 körül jött létre és Punkos zenét játszik ebben a felállásban: Katona Zoltán-ének, Mester Róbert-gitár, Zombor István-Basszus, Gulyás Miklós-Dob. A zenekar a Numbness 1998 (Zombor, Gulyás, Bagi) nevű felállásból alakult át szép lassan. A Numbness-ben először Zombor "énekelt", majd jött haveri felkérésre Ceczó Robi énekelni. Numbness-ből először (úgy alakult) kilépett Bagi Viktor a gitáros és jött egy kis időre kisegíteni Koko(Head Up). Lenyomtunk egy két koncertet is ebben a felállásban. Majd Jött Mester Róbert (Heggesztő Brigád, RPG, Head up) akivel állandósult először a zenekar majd érkezett Katona Zoli (Heggesztő brigád, Plazma, Prizma). 1 év után felvételre került egy 13 számos demó felvétele a próbaterembe, és készül majd az új demó felvétele is lassan. 2006 nyara és 2008 szeptember között számtalan próbával kellett a zenekarnak megbírkóznia, úgy mint tagcserék, próbaterem megszűnése, elvesztése. Majd 2011 nyarán és 2012 márciusában sikerült újra hanganyagot rögzíteni, fizikai formátumban is nyomot hagynia a zenekarnak két demo formájában. Politaka Varázs címet viselő albumuk 2013 novemberében látott napvilágot.

http://www.gulyasband.gportal.hu/gindex.php?pg=11475916
https://www.facebook.com/Gulyasband

 



Macskanadrág

A Macskanadrág punkrock zenekart 1994 novemberében alakította Salgótarjánban:

Krachtsmer Ákos - Garfield (bőgő, ének)
Zvada Szabolcs - Szabi (gitár, ének)
Földi Bálint - (gitár)
Győri Attila - Süni (dob)

A felállás nem volt túl hosszú életű, mivel Győri Attila inkább kocsmába járt, mint próbálni. Így új dobos után néztek, kis ideig Tábori Péter csatlakozott a zenekarhoz. Az első koncertjük ezzel a felállással 1995 márciusában volt Salgótarjánban a Kohász Rock-klubban. Ekkoriban jelentették meg az első demó felvételüket egy szintén Salgótarjáni zenekarral. Ez az anyag azonban nem tükrözi a Macskanadrág igazi zenei világát, még csak keresték önmagukat. Újabb tagcserék követték az együttes útját. Ez idő tájt kezdtek el koncertezgetni, Punk-Fesztiválokon részt venni. Zenei ízlésvilágukra a (klasszikus) punk zenekarok, így a Dead Kennedys, Toy Dolls, Ramones, stb., és a dallamosabb kaliforniai együttesek, mint pl.: a NOFX, Rancid, Pennywise, MXPX, Lagwagon, stb. jellemzők. 1996-tól folyamatosan lehetett hallani róluk. Az Aurórával turnézni indultak, és ebben az évben már a Szigeten is felléphettek, sőt a 96-os mezőtúri tehetségkutató fesztiválon 3. helyezést értek el. A Trottel Records segítségével 1996 szeptemberében megjelent végre első önálló lemezük, a Látszat csal címmel. Jó néhány válogatás kazettán szerepelnek: Így az Underground válogatáson és a Trottel kiadványokon. A 97-es évben már önálló turnézásba kezdtek és az ország számos kisebb-nagyobb klubjaiban játszottak. 1997-ben a nagyobb nyári fesztiválokon is lehetett találkozni velük, így a Csörge Tavi Rockfesztiválon és a Pepsi szigeten, ahol egy kimondottan jó hangulatú koncertet tudhatnak a hátuk mögött. Zenéltek már a Prosecturával, Aurorával, Játszottak a Terror Group-pal, és a GBH előtt is. 1998-ban, szintén önálló koncertek jellemezték, és egyre többen jártak el a koncertjeikre. Sokszor zenéltek budapesti (punk) klubokban, a 98-as mezőtúri fesztiválon, már egy igazán színvonalas koncertet adtak, és ez a Pepsi Sziget 98 rendezvénysorozaton is folytatódott. Az új Macskanadrág minialbumot (1998), még a Crossroad Records adta ki, de a "Modern Szerenád" már az Edge Records gondozásában jelent meg.

Lassan bejárták az egész országot, és külföldön is koncerteztek. 2002-ben már elkezdtek készülődni az új lemezre, természetesen folyamatos koncertezés mellet, és közbe egy támogatóra is találtak, ami nem más, mint a VANS. Emellett még a Dead Kennedys mellet is felléptek, mint előzenekar márciusban. 2003 év végére jelent meg új albumuk, a "Csillag Még Késik", melyre már nagyon sokan vártak, de megérte. 2009-ben jelent meg a "Porból lettél, porrá leszel" című lemez, a banda tovább járja az országot. 2010 nyarán új taggal bővült a banda, a Nem Mind 1 gitárosa, Rácz Krisztián alias Csülök csatlakozott. Azóta is négytagú formációként folytatja munkásságát a salgótarjáni banda.
https://www.facebook.com/pages/Macskanadr%C3%A1g/118088401585272

 



Own Project

A zenekar 2011 januárjában alakult! A két alapító tag Takács Máté és Torma László középiskolai osztálytársak voltak. Iskolájuk pincéjében elkezdődtek a próbák. Nem sokkal később két új tag csatlakozott hozzájuk Tóth Gergő és Rácz Gábor. Az első koncerten a feldolgozások mellett már hallható volt egy pár kezdetleges Own Project szám is. Áprilisban egy tehetségkutató versenyen is indultak ahol közönségdíjasok lettek. A nyár és az ôsz folyamatos koncertjei után a banda "megingott" ugyanis Rácz Gabi kilépett a zenekarból ezek után pedig a zenekar szünetet tartott. 2012 tavaszán újra beindult a csapat két új taggal: Vilmányi Gáborral és Doloviczi Istvánnal. Újra munkába lendültek és egy albumnyi saját számot írtak. Épp hogy elindult újra a zenekar megint történt egy tagcsere ugyanis Torma László is kilépett a zenekarból. Helyére a banda közeli barátja Teremi Dávid került. A nyári koncertezések mellett a zenekar stúdióba vonult és megkezdték az első lemezük munkálatait. Lemezük 2012 szeptember végén meg is jelent Báb vagy címmel.

http://ownproject.atw.hu/
https://www.facebook.com/theOwnProject

 



Viadukt

Rémálmodból felébredve a Viadukt üvölt a füledbe! Megkönnyebbülve talpra állsz! Indul a pogó indul a tánc!
Érdeklődési kör: Sör, Bor, Pálinka, Csajok
Kedvelt zenekarok: Elemi Állapot, Végállomás, Konflikt, Ska-P, Wizo, Anti-Flag, Hatóságilag Tilos
Származási hely: Várpalota

https://www.facebook.com/pages/Viadukt/239049256156815

 



http://www.zuzdarockkert.hu
http://www.facebook.com/ZuzdaRockkert

 


 

Címkék: 
Eznemjazz
Félmegoldás
Gulyás Band
Macskanadrág
Own Project
Viadukt